Dao autogram prolazniku

Plenković: Ne treba razvodnjavati ideju o paketu za oporavak

Foto: Tomislav Krasnec
Plenković daje autogram
18.07.2020.
u 13:18
Prije novinara premijera Plenkovića "zaskočio" je slučajni prolaznik koji je tražio autogram
Pogledaj originalni članak

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu novinarima jutros u Bruxellesu, na putu na nastavak sastanka Europskog vijeća koji je sinoć oko ponoći prekinut bez postignutog dogovora o novom proračunu i planu za oporavak od korona-krize. 

- Globalna pandemija Covida-19 napravila je toliko velik problem za Europu, za države članice, za svijet, da naše rješenje mora biti jednako veliko. To je bio cijeli smisao prijedloga Europske komisije - 500 milijardi bespovratnih sredstava, 250 milijardi zajmova. I na taj način ubrzati ekonomski oporavak članica. Ukoliko se sad zbog nekih razloga pokuša razvodniti ta kvalitetna ideja snažnog reagiranja odmah, onda to nije ono što je trebalo biti. Ali nastojat ćemo postići rješenje. Za Hrvatsku je ključno da dobijemo sve zajedno, iz jednoga i drugog izvora, iz te dvije košare, duplo više sredstava nego što smo imali prvih sedam godina članstva i to je za nas onda uspjeh.

Prije novinara premijera Plenkovića "zaskočio" je slučajni prolaznik koji je tražio autogram.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DA
DarthVader
18:26 18.07.2020.

Tja Plenkec, nis nebu od toliko milijardi eura koje si nam obecal. Austrijaneri i Nizozemcine nedaju. Tu ne pomaze ni mama Merkel.

SA
sani1
18:08 18.07.2020.

E moj Plenki, a di si sad kad ti je i tvoj mili Charles Michel da nogu.