NOVA OSUDA NAPADA

Plenković najavio odlazak ravnatelja policije Nikole Miline u Knin

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Plenković najavio odlazak ravnatelja policije Nikole Miline u Knin
23.08.2019.
u 12:55
Na današnjoj konferenciji SDSS-a rečeno je kako napadi nisu izolirani incidenti i kako slučajeve treba karakterizirati kakvi oni jesu, a to je zločini iz mržnje
Pogledaj originalni članak

Premijer Andrej Plenković komentirao je napade na pripadnike srpske nacionalne manjine kod Knina nakon današnje konferencije za medije SDSS na kojoj je Milorad Pupovac kazao kako nisu zadovoljni statusom srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. 

"Ja osobno i Vlada oštro smo i momentalno osudili te incidente. Moramo djelovati kao samopuzdan narod koji cijeni postojanje manjina i štiti njihova prava. Želimo da se svi resursi policije angažiraju i da se otkriju svi počinitelji. Treba sve poduzeti da se oni otkriju, kazne i sankcioniraju... Danas će, nakon mog jutrošnjeg sastanka s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i šefom SOA-e, prema Kninu otići ravnatelj policije gospodin Milina", kazao je premijer koji je ponovio kako je jasno osudio te incidente. 

"Na takva djela trebaju reagirati institucije koje su za to zadužene. Vrlo decidirano odlučno i jasno sam osudio taj incident", kazao je premijer, piše N1. 

Podsjećamo, skupina maskiranih mladića napala je goste i vlasnike kafića u Uzdolju i Đevrskama, a svjedoci kažu da su ih vrijeđali na nacionalnoj osnovi. SDSS je imao konferenciju za medije na kojoj su, među ostalim, kazali kako napadi na pripadnike srpske manjine nisu izolirani incident i kako neki žele potjerati iz Hrvatske "no malo Srba što je ostalo". 
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

MO
Morany
14:06 23.08.2019.

ne treba dolijevati ulje na vatru i hraniti se (politički) na podjelama, ali to ne znaci da odobravamo bilo kakve nasilje iz bilo kojih motiva

MA
MarkoMaras
20:21 23.08.2019.

Nasilje je nasilje. Kazna tim siledžijama mora biti jednaka kao i da su u onom kafiću bili Hrvati. Ako se dodijeli veća kazna, to znači da hrvatski razbijeni nos vrijedi manje od srpskog razbijenog nosa. Oni koji su tobože protiv "brojenja krvnih zrnaca" upravo to rade kad donose takve presude. To je potpuno ista nepravda kao i posebni saborski zastupnici za manjine. Svi hrvatski građani moraju imati jednak tretman - kako pred zakonom, tako i u saboru.

CW
cwed19
14:12 23.08.2019.

Svaka cast Plenkovicu na reakciji, to dovoljno govori koliko smo civilizirana zemlja. Da netko u Beogradu napadne Hrvate nitko ih ne bi osudio, pa tamo je zandarmerija tukla brata od Vucica jer je napadao homosekusalce i jos su se skoro medjusobno pucali zandarmedija i ovi za sticene osobe.