Luka Burilović:

'Plaća u HGK iznosi mi 23 tisuće kuna. Nekima se čini puno, no radim 30 godina'

Foto: Screenshot HRT
Luka Burilović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Luka Burilović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Burilović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Burilović
02.02.2021.
u 09:11
Inzistirao sam da se objavi moja plaća s obzirom na to da Hrvatska gospodarska komora nije državna institucija nego je stručno-poslovna organizacija, ja nisam državni dužnosnik.
Pogledaj originalni članak

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, potvrdio je da njegova mjesečna plaća u HGK iznosi 23.000 kuna. Na upit je li točno da mu mjesečni prihodi uza sva primanja u nadzornim odborima iznose 56.000 kuna, rekao da su neki navodi točni, a neki nisu. 

– Danas sam inzistirao da se objavi moja plaća s obzirom na to da Hrvatska gospodarska komora nije državna institucija nego je stručno-poslovna organizacija. Ja nisam državni dužnosnik. Ne podliježem Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, ali sam rekao da želim biti transparentan – rekao je Burilović sinoć u HRT-ovoj emisiji Otvoreno te dodao: 

– Kao čovjek koji se 30 godina bavi poduzetništvom i još od devedesete imam svoju tvrtku, naravno da imam i neke druge prihode koje sam u ovih 30 godina stvarao. S obzirom na ove okolnosti u kojima ljudi teško žive, to za nekoga možda izgleda jako puno, potpuno to mogu razumjeti. 

Potvrdio je kako ima još primanja u nekim institucijama i preko svog privatnog biznisa te dodao da nije umjesno govoriti o vlastitim privatnim poduzetničkim aktivnostima.

Video – Nova ljevica održala konferenciju: 'Kaznena prijava protiv predsjednika HGK Luke Burilovića'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

IG
igorl
09:22 02.02.2021.

Dragi Luka, nemam problema da imate i 100 tisuca. Ali ne ako ja MORAM platiti vasu clanarinu svaki mjesec. Objavite usluge HGK kao strucno-poslovne organizacije, pa cu odabrati ono sto mi je potrebno i to cu posteno platiti. Lako je biti strucan i poslovan ako svaki mjesec sjedne sigurnih desetak milijuna kuna.

DU
Deleted user
09:17 02.02.2021.

I dobiješ još toliko kao član NO Ine i Podravke. Ukupno preko 50000 neto mjesečno. A oni koji te financiraju su na minimalcu. I to ako imaju sreće. Sve za uhljebe, uhljebe nizašto.

DU
Deleted user
09:17 02.02.2021.

Ok,daj već jednom objasnite što je HGK točno radila u 2020.