ŽARKO ŽELJELI NA ZAPAD

Pješice prešli granicu, vozili se taksijem, otuđili vozilo... Sada im prijeti izgnanstvo iz Hrvatske na dvije godine

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
dubrovnik granica
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
dubrovnik granica
Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images
granična policija
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
dubrovnik granica
08.03.2017.
u 12:08
Osim prekršajne prijave 43-godišnjak je zaradio i kaznenu te je pritvoren
Pogledaj originalni članak

S pomalo nesvakidašnjom situacijom susrela se dubrovačka policija nakon što je otkrila trojicu ilegalnih imigranata, od kojih su na koncu priče dvojica izgnana iz Hrvatske na dvije godine, a jedan je završio u pritvoru zbog - nedozvoljene uporabe tuđeg automobila.

Naime, kako je priopćeno iz policije, pritvoren je 43-godišnji Albanac, koji se sumnjiči da je na kratko posudio tuđe vozilo, sve kako bi se prevezao do željene destinacije. Sumnja se da je s još dvojicom Albanaca ilegalno pješice ušao u Hrvatsku iz Crne Gore i to tako da su sva trojica zaobišla granični prijelaz Karasovići. Nakon što su ušli u Hrvatsku, Albanci su se taksijem dovezli blizu Dubrovnika.

U Lozici je, kako se sumnja, 43-godišnjak uočio vozilo dubrovačkih oznaka koje je bilo parkirano uz cestu. Ušao je u to vozilo te se zajedno s dvojicom suputnika odvezao do graničnog prijelaza Zaton Doli. Tamo su vozilo ostavili, a granični su prijelaz ponovo zaobišli pješice, te su nezakonito ušli i u BiH.

U Neumu su se ukrcali u autobus za Zagreb, no do Zagreba nisu stigli jer je u autobus na Kleku ušla granična kontrola pa je ustanovljeno da Albanci nemaju valjane isprave za prelazak granice. Stoga su sva trojica prvo privedena na policiju, a zatim i sucu za prekršaje koji im je izrekao zabranu ulaska u Hrvatsku sljedeće dvije godine.

Osim prekršajne prijave 43-godišnjak je zaradio i kaznenu te je pritvoren.

>> '6 sati su nas tjerali da sjedimo bosi na snijegu. Gađali grudama, polijevali hladnom vodom, puštali pse na nas'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:24 08.03.2017.

Pješice prešli granicu, vozili se taksijem, otuđili vozilo... Sada im prijeti izgnanstvo iz Hrvatske na dvije godine...............Šta dvije....doživotno treba.

ŠT
ŠtoReći
14:29 08.03.2017.

samo dvije godine??