Varaždin

Električnim romobilom udario u pješakinju (78), završila u bolnici

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Električni romobil je prijevozno sredstvo kojeg vole djeca i odrasli
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
Zagreb: Električni romobil prekriven je dekom kako bi bio zaštićen od sunca
Foto: Christoph Soeder/DPA
Elektri?ni romobil
01.09.2022.
u 11:34
Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.
Pogledaj originalni članak

Upravljajući romobilom po nogostupu u Varaždinu, mladić (19) je udario u 78-godišnjakinju koja je pala na kolnik. Zbog ozljeda je zatražila liječničku pomoć u varaždinskoj bolnici. Incident se dogodio u utorak oko 8.45 sati u ulici Braće Radić u Varaždinu.

Do ozlijede je došlo kada je 19-godišnjak koji je upravljao električnim romobilom nogostupom ulice Braće Radić u jednom trenutku udario pješakinju koja se kretala nogostupom u suprotnom smjeru desnom bočnom stranom romobila.

Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik te je zbog zadobivenih ozljeda zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Iz PU varaždinske ponavljaju upozorenje građanima o opreznom korištenju osobnih prijevoznih sredstava:

Podsjećamo da su vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni za vrijeme vožnje, na glavi nositi propisanu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, da su se dužni kretati u prvom redu biciklističkim površinama, a u slučaju da one ne postoje, mogu se kretati i pješačkim površinama, a izuzetno i kolnikom na županijskim, lokalnim i nerazvrstanim cestama na kojima je najviša dopuštena brzina kretanja 50 km/h.

Također, u slučaju kretanja prometnim površinama, dužni su brzinu kretanja prilagoditi osobinama i stanju na istima te posebnu pozornost obratiti na pješake koje ne smiju ugrožavati.

VIDEO: Proglašena prirodna nepogoda zbog suše u Međimurskoj županiji, šteta 150 milijuna kuna

 

 

predsjednik nije optimističan

Milanović: Sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Moramo ostati hladne i trezvene glave

"Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojega moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi", kazao je Milanović.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.