Anketa

Pitali smo vas koje vam se registracije najviše sviđaju. Evo kako ste glasali!

Foto: Robert Anić/PIXSELL
rege
Foto: MUP
rege
Foto: MUP
rege
09.03.2015.
u 10:37
Rezultati naše ankete poklopili su se s izborom MUP-a pa je tako najviše vaših glasova (1426) dobilo prvonagrađeno rješenje Nikole Đureka
Pogledaj originalni članak

Nakon što je MUP prošli tjedan odabrao tri najprihvatljivija idejna rješenja dizajna registarskih pločica, pitali smo vas koje vam se najviše sviđa.

Rezultati naše ankete poklopili su se s izborom MUP-a pa je tako najviše vaših glasova (1426) dobilo prvonagrađeno rješenje Nikole Đureka (članovi tima: Damir Bralić, Andrija Mudnić i Luka Reicher; suradnik: Boris Ljubičić).

Od ova tri rješenja izabrat će se konačno rješenje. Očekuje se da će se s primjenom krenuti od 1. srpnja, s tim da građani neće morati odmah mijenjati pločice. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije rekao koji će biti rok za promjenu.

Novost na tim pločicama je i bar kod, zbog čega je moguće poskupljenje izrade pločica, ali ono neće biti veće od 5 do 10 posto.

Uvodi se i nova lista gradova, pa će tako na primjer Velika Gorica dobiti svoju registarsku oznaku. Građani će uz nadoplatu moći i mijenjati oznaku grada. Na primjer, moći će umjesto ZG odabrati ST ili bilo koja druga dva slova.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

FOTO: Prvonagrađeno rješenje Nikole Đureka

Drugonagrađeno rješenje tvrtke KVADRAT&KRUG d.o.o. iz Zagreba dobilo je 944 glasova, a treće mjesto prema vašim glasovima pripalo je rješenju Gordana Resana sa 261 glasova

Foto: MUP

Foto: 2. mjesto

Foto: MUP

Foto: 3. mjesto

>> Ovo su tri nagrađena rješenja dizajna registarskih pločica

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 64

IS
istina00
11:15 09.03.2015.

kome smeta hrvatski državni grb na sadašnjim tablicama pa ga žele ukloniti u bilo kojoj novoj verziji??? smeta jedino onima koji ne vole hrvatsku!

NE
Neonacionalist
11:16 09.03.2015.

Čemu mjenjanje tablica koje imamo više od 20 godina, zar ništa u ovoj zemlji ne može biti trajno , zar se stalno moraju raditi besmislene kozmetičke promjene. Tablice treba ostaviti kakve jesu samo sa još nalipi ona zastava EU na ljevom uglu i to je to . Ovako ispada da je nekima samo stalo do toga da se makne hrvatski grb sa tablica , očito im jako bode oči .

ZD
zdepar
11:02 09.03.2015.

vi ste ostvarili svoj cilj, maknuli ste još jedan povijesni hrvatski grb sa javnih obilježja i time dokazali kolika vam je stalo do hrvatske