EPILOG STRAVIČNE NESREĆE

Pijan bježao policiji pa skrivio smrt djevojke (20). Osuđen na tri godine zatvora

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Prometna nesreća kod Bjelovara
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Prometna nesreća kod Bjelovara
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Prometna nesreća kod Bjelovara
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Prometna nesreća kod Bjelovara
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Prometna nesreća kod Bjelovara
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Prometna nesreća kod Bjelovara
16.01.2020.
u 11:46
Saša Krivanek (39) iz Bjelovara s 2,39 promila bježao je policiji koja ga je pokušala zaustaviti pokraj benzinske
Pogledaj originalni članak

Saša Krivanek (39) iz Bjelovara pravomoćno je osuđen na tri godine bezuvjetnog zatvora jer je pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula djevojka Vlatka Glušac (20).

Presuda je postala izvršna i Krivanek će se ovih dana morati javiti centru za dijagnostiku u Zagrebu u kojem će biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne. Prema presudi, on je u siječnju 2015. u bjelovarskom naselju Hrgovljani bježeći policiji pod utjecajem alkohola od 2,39 promila i brzinom od 116 kilometara na sat Peugeotom sletio s ceste.

U stravičnoj nesreći suputnica Vlatka Glušac smrtno je stradala, a njezina kolegica Ivana Vida teško je ozlijeđena. Vozač je prošao s lakšim ozljedama. Krivanek je kobne noći oko 23 sata s dvije konobarice nakon zatvaranja kafića krenuo u noćni provod. No, naletjeli su na policiju koja ih je pokraj benzinske pokušala zaustaviti.

Pijani Saša uplašio se i pokušao pobjeći policajcima te je stisnuo gas. Policija je krenula za njima bez uključivanja rotirki. Zbog brzine, pijanstva i skliskoga kolnika Krivanekov Peugeot sletio je s ceste.

Vozilo se u jednom trenutku zanijelo u zavoju, sletjelo s prometnice i pri velikoj brzini zabilo u metalnu ogradu, a potom i zid kuće. Peugeot je bio smrskan do neprepoznatljivosti, a nesretna je Vlatka preminula sat vremena poslije u bjelovarskoj bolnici.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar intimus500
intimus500
12:16 16.01.2020.

prema RH pravosuđu, život mlade djevojke = 3 god. zatvora ... pravosuđe rak rana naše države.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
12:23 16.01.2020.

Zbilja sramota, pa zar 3 godine zatvora vrijedi njen život? Pa bio je pijan i bježao policiji za tako nešto bi trebao najmanje 10 godina biti u zatvoru!

DU
Deleted user
12:24 16.01.2020.

To je trebalo biti okvalificirano kao namjerno ubojstvo....naše pravosuđe....još bi mogao "razumjeti", da nije bježao od policije koja ga je pokušala zaustaviti, te tri godine.....ovako u ovom slučaju najmanje deset godina.....