zadužen za otoke

Picula postao potpredsjednik Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja

Foto: Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule
Međuskupina
Foto: Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule
Međuskupina
15.01.2015.
u 14:08
Međuskupina je održala svoj prvi radni sastanak u Europskom parlamentu. Okuplja 81 zastupnika iz 20 zemalja članica Europske unije
Pogledaj originalni članak

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula izabran je za potpredsjednika Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja, priopćili su iz njegova ureda.

– Sretan sam što u Europskom parlamentu imamo radno tijelo čiji će cilj biti pomoći otkloniti čimbenike koji stavljaju otočane u nepovoljan položaj u odnosu na druge dijelove RH te stvoriti uvjete za poboljšanje kvalitete života u ovim jedinstvenim okruženjima kako bi se osigurao njihov opstanak. Na naših 1247 hrvatskih otoka, našem obiteljskom srebru kojim se hvalimo ne samo zbog ljepote već i zbog prirodnih resursa, trenutno živi oko 125 tisuća stalno naseljenih stanovnika. Ova Međuskupina bit će mjesto kroz koje ćemo moći lakše artikulirati interese hrvatskih otočana – rekao je Picula nakon imenovanja.

Međuskupina je održala svoj prvi radni sastanak u Europskom parlamentu. Okuplja 81 zastupnika iz 20 zemalja članica Europske unije. Picula je njezin suosnivač, a dodao joj je i dimenziju otoka te će upravo on biti zadužen za europske otoke tijekom sljedećih pet godina.

– Otoke ne razdvajaju samo mora već i mnoge druge značajke – različite stope razvijenosti, izoliranost i loša prometna povezanost, veće cijene nego na kopnu te na kraju naš najveći problem: odlazak ljudi, posebno mladih, s otoka – dodao je zastupnik Picula i istaknuo da će se u radu ove Međuskupine posebno posvetiti “očuvanju naše jedinstvene kulturne baštine i stoljetne prakse: malog ribolova'', priopćili su.

>> Tonino Picula: SDP-u su potrebne promjene

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DE
demokršćanin
22:42 19.01.2015.

Šteta što nije izabran za Predsjednika Podskupine.Čovjek koji postaje sve bolji i bolji u zastupanju hrvatskih interesa.Što rade drugi naši zastupnici u EU Parlamentu?Primaju plaću a od njih nema niti TONA(što bi rekao ex Predsjednik).