u turkulinovoj

Petrinja - po noći osvanuli plakati, odmah prijepodne skinuti

Foto: Antun Petračić/VLM
petrinja,plakati (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
petrinja,plakati (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
petrinja,plakati (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
petrinja,plakati (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
petrinja,plakati (1)
26.01.2013.
u 21:48
Riječ je o plakatima protiv gradonačelnika Željka Nenadića (HDZ) i vladajuće koalicije HDZ, HSP, HSS
Pogledaj originalni članak

U dijelu Turkulinove ulice, samom središtu Petrinje, u noći na subotu po stupovima javne rasvjete osvanili su plakati protiv gradonačelnika Željka Nenadića (HDZ) i vladajuće koalicije HDZ, HSP, HSS. Samo nekoliko sati kasnije, već do podneva, sve su poruke bile skinute. Nepoznati postavljači upozorili su na 50 metara derutne, neasfaltirane ulice, neuređene i neodržavane od 22. prosinca, kada je zbog zime prestala ugradnja nove kanalizacije, ali gradilište po državnoj cesti i gradskoj ulici nije sanirano.

Za lokalni portal 53.hr. ovakvo javno prozivanje gradonačelnik je ocijenio kao početak predizborne kampanje za koju nema pravo do službenog početka.

- Ja radim i imam posla, a oni koji žele biti gradonačelnici moraju pred građane izaći sa svojim programima, a ne omalovažavati što se sada radi. Molim građane za strpljenje, svjestan sam da ova ulica nije u najboljem stanju, a posljednica je radova koji su prekinuti, ali će se uskoro nastaviti - izjavio je Nenadić.

Ovo su već druge cestovne poruke, nakon prošle jeseni postavljenih veleplakata u prigradskim naseljima Mošćenici i Župiću. Predsjednik HNS-a Grada Petrinje Darinko Dumbović tada je priznao da su izrađeni i stavljeni o njegovu trošku, a za ove subotnje tvrdi da nisu njegovi.

– HNS nije uključen, to je inicijativa nezadovoljnjih građana, koje shvaćamo i razumijemo – za Večernji list rekao je predsjednik oporbenog Kluba vijećnika HNS-HSU u Gradskom vijeću.

>> Plakati najavljuju tajnovitog kandidata za gradonačelnika

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OG
Oger
10:04 27.01.2013.

Pitam se da li gradonacelnik Nenadic zna da firma koja izvodi radove mora iza sebe ostaviti pospremljeno t.j., ograditi i urediti cestu za prolaz tako dugo dok opet ne pocnu radovi. Ako to firma ne napravi ured gradonacelnika je obavezan to zahtijevati. Samo, meni se cini da u ovoj drzavi rijetki rade svoj posao.

MR
mravac8
10:08 27.01.2013.

Lako za ceste ..... uništili su oni ljude. Jedan grad čine ljudi, a Petrinja je uništen grad. Petrinja prije 1991. i Petrinja danas, razlika je drastična. Ali ....... imamo svijet kakvog smo si izgradili.

ČA
čarli123
07:09 28.01.2013.

Istina je da u tim mjestima dakle Petrinji, Sisku, Glini, do 1991. godine na svim važnim rukovodečim mjestima su boli Srbi, mi smo bili u drugom planu i zlostavljani, ali opet se treba pogledati istini u oći i vidjeti da se u ono vrjeme u tim mjestima tražila radna snaga, da je puno proizvodnih pogona radilo i proizvodilo i stvaralo robna dobra, primjerice Sisak je bio najveće industrijsko središte u odnosu na broj stanovnika u tadašnjoj državi, radnici se uvažali sa svih strana, i nikako nemogu razumjeti i shvatiti i s obzirom na ratna stradanja da je danas u tom djelu ljepe naše na užas svih, samo pustoš i zatvoreni svi ti nekad zlatni proizvodni pogoni.