uputio otvoreno pismo

Penava odgovorio Jandrokoviću: Godinama birate svoje izaslanike po stranačkoj pripadnosti

Foto: Patrik Macek/Davorin Visnjic/PIXSELL
Penava Jandroković
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Jandroković se obratio medijima nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Ivan Penava govorio o prisilnom nametanju globalističkih ideja u svrhu mijenjanja hrvatskog identiteta
17.01.2023.
u 11:15
- U nadi da ćete u budućnosti ipak biti u mogućnosti staviti nacionalno iznad stranačkog, srdačno Vas pozdravljam i iskreno se veselim sljedećoj prilici u kojoj ćete nam uputiti svog izaslanika, kako bismo svi skupa provjerili jesmo li iz ove prigode nešto i naučili - stoji u pismu Penave
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava danas se pismom obratio predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću u kojem navodi kako je iznenađen pismom predsjednika Sabora koje mu je uputio povodom toga što na svečanoj sjednici povodom 25. godina od završetka mirne reintegracije nije dozvolio da govori Nikoli Mažaru koji je bio izaslanik na tom događaju od Jandrokovića. Penava navodi kako je kao gradonačelnik grada Vukovara tijekom posljednjih godinu dana predsjedniku Hrvatskog sabora uputio devet poziva za sudjelovanje na različitim obljetnicama i svečanostima važnim za Grad Vukovar.

- Izuzev Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine kada ste u Vukovar došli osobno, u svim ostalim prilikama ste, bez obzira na prigodu i potpuno ignorirajući simboliku na koju se sada pozivate, kao izaslanike u Vukovar upućivali saborske zastupnike HDZ-a, od čega čak pet puta Nikolu Mažara, dva puta Marijanu Balić i jednom gradonačelnika Grada Otoka Josipa Šarića – navodi Penava.

Dodaje kako bi možda puno logičnije i prigodnije bilo da je Jandroković na Dan hrvatskih branitelja Vukovara kao izaslanika uputio primjerice saborskog zastupnika Stipu Mlinarića koji bio hrvatski branitelj Vukovara ili da je na svečanu sjednicu Gradskog vijeća  u povodu Dana Grada Vukovara kao izaslanika uputio Marijana Pavličeka koji je 7 godina obnašao funkciju zamjenika gradonačelnika i sigurno je vrlo dobro upoznat s tom tematikom. Po riječima gradonačelnika Vukovara Jandroković je, potpuno ignorirajući simboliku, u oba slučaja odlučio se za Nikolu Mažara. Podsjetio je i kako je u listopadu prošle godine obilježena obljetnica pogibije general-bojnika Blage Zadre, kojoj je osobno nazočio saborski zastupnik Stipo Mlinarić, inače suborac Blage Zadre, ali u ime Hrvatskog sabora, opet se obratio Nikola Mažar koji je u vrijeme njegove pogibije bio jedanaestogodišnji dječak, a u tom trenutku nalazio se daleko od Vukovara i ratnih stradanja.

- Između ostalog, podsjetit ću Vas da sam i ja osobno, kao saborski zastupnik u V. izbornoj jedinici na izborima dobio više od 12.000 glasova, međutim, unatoč tome, u svom aktivnom saborskom mandatu nikada nisam bio izaslanik Hrvatskog sabora, a bilo je jako puno prigoda. Dakle, vrlo je nezahvalno prozivati me da sam propustio priliku staviti nacionalno iznad stranačkog i lokalnog, jer to je upravo ono što Vi već godinama činite birajući svoje izaslanike isključivo po stranačkoj pripadnosti. Nadalje, ne treba zaboraviti da je gotovo svaki puta Vaš izaslanik, obraćajući se zapravo iskoristio prigodu za komuniciranje dnevno-političkih aktualnosti, potpuno izlazeći iz okvira teme i prigode zbog koje smo se okupili. U nadi da ćete u budućnosti ipak biti u mogućnosti staviti nacionalno iznad stranačkog, srdačno Vas pozdravljam i iskreno se veselim sljedećoj prilici u kojoj ćete nam uputiti svog izaslanika, kako bismo svi skupa provjerili jesmo li iz ove prigode nešto i naučili - stoji u pismu Penave. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

TV
tvserija1
17:27 17.01.2023.

Mažar nije predstavnik nikakvog sabora već lopovske partije

TV
tvserija1
17:26 17.01.2023.

Ivane ne gubi vrijeme na Njonju.

TM
trade_mark
13:49 17.01.2023.

devet različitih obljetnica i svečanosti kroz godinu dana?? DEVET?? to su onda sigurno i neradni dani u gradskom poglavarstvu, a nakon svečanosti bude i neki domjenak gdje se dobro jede i pije na gradski proračun.