PREUZELA LOKALNI STOŽER

Pavičić Vukičević opozvala odluku o nošenju maski na otvorenom u gradu Zagrebu

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Jelena Pavičić Vukičević održala konferenciju za medije
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Jelena Pavičić Vukičević i suradnici obilježili početak radova na Terapijskom vrtu
31.03.2021.
u 18:14
Stožer grada Zagreba najavio je danas kako će tražiti strože epidemiološke mjere zbog velikog broja novooboljelih.
Pogledaj originalni članak

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević kazala je na današnjoj presici na mediji kako je preuzela vođenje stožera civilne zaštite grada Zagreba, te da je opozvala odluku o nošenju maski na otvorenom.  Podsjećamo, stožer grada Zagreba najavio je danas ujutro kako će tražiti strože epidemiološke mjere s ciljem suzbijanja zaraze, među kojima je bilo i uvođenje nošenja maski na otvorenom. 

- Moram vas izvijestiti da od danas preuzimam vođenje stožera civilne zaštite grada Zagreba. Žao mi je što je došlo do uznemiravanja Zagrepčana prijedlogom da se uvede obveza nošenja maski na otvorenom. Odlučila sam preuzeti upravljanje civilnom zaštitom i sukladno tome izmijenila sam spomenuti prijedlog upućen Nacionalnom stožeru civilne zaštite - kazala je i dodala:. Nisam za obvezno nošenje medicinskih maski na otvorenom. Moram reći da epidemiološka situacija u Hrvatskoj i u Zagrebu nije dobra. Tijekom jučerašnjeg dana na području grada 451 osoba je dijagnosticirana s virusom COVID-19. 

Pozvala je građane da se paze i pridržavaju epidemioloških mjera. 

- Brojke rastu. One se moraju staviti pod kontrolu i to zahtjeva od svih nas pojačanu kontrolu. Kao najodgovornija osoba u Gradu, smatram da je moja dužnost opozvati odluku nošenja maski na otvorenom. Pozivam građane da se pridržavaju epidemioloških mjera. Svatko od nas to može učiniti. 

Najavila je i to da će se komunalni i prometni redari preusmjeriti na pomaganje praćenja poštivanja mjera u gradu. 

Na pitanje je li donijela tu odluku znajući da se odluka o nošenju maski na otvorenom neće svidjeti većini građana, kazala je: - Ovo nije dio političke kampanje. Ovo je moj posao. Ja nisam nikog smijenila, ja sam samo preuzela vođenje civilnog stožera grada Zagreba. 

Najavila je i kako će održati sastanak stožera civilne zaštite grada Zagreba u novom sastavu. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 73

SA
sargu123
19:17 31.03.2021.

Uvlačenje građanima u dupe. E neće ti proći. Izbore gubiš!

CR
crna.rupa
18:27 31.03.2021.

Samoproglašeni stožer smijenila samoproglašena glavna stožerkinja.

PR
prokurator
20:39 31.03.2021.

hehe kakav jeftini predizborni treš.. i posle matana matan :)