lakše ozlijeđeni

Pas napao ženu i njezino dijete u Dvoru

Foto: ilustracija
Pas napao ženu i njezino dijete u Dvoru
26.02.2015.
u 13:31
Njemački ovčar bio je bez nadzora u tom trenutku, a majci i djetetu liječnička pomoć je pružena u sisačkoj Općoj bolnici
Pogledaj originalni članak

Tridesetčetverogodišnja žena i njeno trogodišnje dijete lakše su ozlijeđeni kad ih je u utorak, oko podneva, u Dvoru napao pas.

Njemački ovčar bio je bez nadzora u tom trenutku, a majci i djetetu liječnička pomoć je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su im konstatirane lakše ozljede u vidu ogrebotina po tijelu. Veterinar i higijeničar Veterinarske stanice Sisak su pregledali psa i utvrdili da nije čipiran niti preventivno cijepljen te je prevezen u sklonište za životinje u Sisku na daljnje promatranje.

U svezi ovog događaja policija će protiv 46-godišnjeg vlasnika psa proslijediti obavijest o počinjenom prekršaju veterinarskoj inspekciji zbog prekršaja iz Zakona o veterinarstvu i Zakona o zaštiti životinja.

>> Nogometaša na utakmici ugrizao pas! Policijski...

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.