Šokirao mnoge

Papa Franjo: Bio sam izbacivač u noćnom klubu

Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo: Bio sam izbacivač u noćnom klubu
04.12.2013.
u 09:32
Prije negoli je počeo proučavati književnost i filozofiju, skromni papa čistio je podove i radio u kemijskom laboratoriju.
Pogledaj originalni članak

Iako je okružen tjelesnim čuvarima, papa Franjo vjerojatno bi se sam znao obraniti od nasilnika. Lako je to za pretpostaviti nakon što je Sveti Otac za posjeta crkvi svetog Ćirila Aleksandrijskog u predgrađu Rima vjernicima otkrio da je u mladosti jedno vrijeme bio izbacivač u noćnom klubu u Buenos Airesu, javlja CNN.

Prije negoli je počeo proučavati književnost i filozofiju, skromni papa čistio je podove i radio u kemijskom laboratoriju. Kada se zaredio i počeo živjeti u jezuitskoj zajednici, nije mu bilo teško ustajati se svakoga dana u 5.30 sati te prati rublje za redovnike.

>>Papa Franjo noću odlazi dijeliti hranu siromašnima

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Androkoma
Androkoma
11:10 04.12.2013.

Papa Franjo kad pogledamo na naše svećenike (čast izuzecima) isto kao da dolazi sa druge planete i ne mogu razumjeti kako se ovi naši mogu ponašati kao kauboji a šef ima kao sveto janje dobar?!

Avatar Sunčica
Sunčica
22:16 04.12.2013.

drznedaj 04.12.2013 u 10:42h To ti je zato kaj je i katolicka crkva kolko-tolko evoluirala... SAmo kod nas ili bolje receno "u" nas crkva je jos na nivou inkvizicije, dvojnih papi itd. AL nemre ni crkva evoluirati ako ne evoluira narod, a to ce kod (u) nas jos potrajati. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ To je istina što si napisao...svaki narod ima crkvu kakvu zaslužuje

Avatar Sunčica
Sunčica
22:07 04.12.2013.

to je čovjek od naroda...zato i razumije narod...to mogu samo oni svečenici koji su u neprestanom kontaktu s običnim ljudima na ulici...a ne žive zatvoreni u smostanima i ne druže se samo sa svojom kastom