TRAVEL RISK

Ovo su najsigurnije zemlje u svijetu, evo gdje je Hrvatska

Foto: Screenshot/travelriskmap
Foto: Screenshot/travelriskmap
16.11.2018.
u 19:55
U našem susjedstvu Slovenija je proglašena najsigurnijom
Pogledaj originalni članak

Libija, Afganistan i Somalija su najopasnije zemlje na svijetu dok su Finska, Norveška i Island ocijenjene kao najsigurnije.

Podaci su to sigurnosnih specijalista kompanije International SOS and Control risk koja se brine za medicinsku i sigurnosnu pomoć. Na njihovoj interaktivnoj mapi možete pronaći podatke za zemlje koje se ocjenjuju u tri kategorije - sigurnost, medicinska pitanja i sigurnost na cesti. Zemlje koje su označene tamnocrvenom bojom su najlošije ocijenjene, dok su one ocijenjene svijetlozelenom najsigurnije.

U našem susjedstvu Slovenija je proglašena najsigurnijom dok je Kosovo najnesigurnije. Slovenija je ocijenjena kao zemlja s neznatnim rizikom, a Kosovo sa srednjim rizikom. Hrvatska je, kao i Mađarska, BiH, Srbija i Crna Gora ocijenjena kao zemlja s niskim rizikom.

Kada je u pitanju sigurnost na cesti, Hrvatska je zemlja s također niskim rizikom dok u kategoriji medicinskih spada u najbolju moguću kategoriju.

VIDEO Je li ovo najbizarnija prometna nesreća

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 70

ZI
zimerman
22:04 16.11.2018.

Gore u stvari piše da su zemlje sa većinskim muslimanskim stanovništvom najgore po svim statistikama.

Avatar nula
nula
23:46 16.11.2018.

Prijatelj iz Bruxellesa , bio prvi put u Hrvatskoj i kaze mi da ga je kod nas najvise impresioniralo da se djeca od 7-8 godina igraju sama na rivi u 11 sati navecer.

ZV
Zvjerko
20:26 16.11.2018.

SAD spadaju među najsigurnije zemlje na svijetu???? Ha, ha, ha, ha!!!!!