Incident u Puli

'Otvoreni rat' Uberovaca i taxista u Puli: Tuku nas, tjeraju i gaze

Foto: Swen Pförtner/DPA/PIXSELL
'Otvoreni rat' Uberovaca i taxista u Puli: Tuku nas, tjeraju i gaze
24.07.2018.
u 14:08
Rekli su da ih ja parkiralištu dočekalo 15-ak taksista, a neki su i smirivali situaciju. Bilo je, tvrde, i oštećenih vozila
Pogledaj originalni članak

Vozači Ubera u Puli doživljaju napade i teror konkurentskih taksi prijevoznika, tvrde sami 'uberovci', a napadi su eskalirali  u nedjelju navečer,  kada ih je na parkiralištu trgovačkog lanca okružila i fizički se s njima obračunala skupina taksista.

Glas Istre prenosi priču trojice vozača Ubera koji su u nedjelju imali bliski susret s konkurentima. 

Tvrde da su im kolege zapravo pripremili stupicu na njihovom zbornom mjestu, parkiralištu Plodina kod velikog kružnog toka, i to tako što su prethodno fizički zadržali jednog vozača Ubera i iz mobitela mu izvukli kontakte da bi upali u internu komunikaciju grupe koja vozi za Uber.

- Nekoliko dana ranije već me bio napao i udario jedan vozač taksija. U nedjelju, kada sam došao na parkiralište, prvo sam zatekao pobacane table "Taxi" od Ubera, a taj isti me pitao: "Nije ti već bilo dosta? Dogovorili smo se da odlazite". Rekao sam da ja nigdje ne odlazim, i onda me udario jednom, uhvatio za vrat, pa nastavio tući, a i gazio me", ispričao je za Glas Istre jedan od napadnutih vozača. 

Rekli su da ih ja parkiralištu dočekalo 15-ak taksista, a neki su i smirivali situaciju. Bilo je, tvrde, i oštećenih vozila.

- Hvalili su se da njima nitko ništa ne može, da imaju zaštitu, da su oni u gradu zakon! Rekli su da su došli s namjerom da nas upozore da su skupili novac i platili mangupima da nas otjeraju iz grada. Rekli su nam: "Možete voziti po Poreču, ali ne i po Puli", ispričao je za  drugi napadnuti. 

>> Pogledajte  napad taksista na vozača Ubera u Dubrovniku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

PJ
pjer1963
14:42 24.07.2018.

Gdje mi to zivimo, pa na divljem zapadu to je serif rijesavao a kod nas? Gdje je policija, gdje je pravna drzava.Boli me K..ac tko je u pravu. Vec godinama citam o tom ratu. Za takve napade treba oduzeti radnu dozvolu za Taxi djelatnost i tri mjeseca u zatvor.Nakon prve tri osude kada vide da nema tko obitalj izdrzavati nitko se vise nece ici tuci. U normalnim zemljama to se rijesava zakonskim sredstvima, a mi? Mi Hrvati necemo da budemo balkanci a ponasamo se gore nego Albanci. Balkan nije samo zemljopisna podijela nego i nacin razmisljanja a tu smo nazalost debelo na Balkanu. E sad svi taxisti udarajte minuse i dokazite da imam pravo.

Avatar rubinet
rubinet
14:15 24.07.2018.

Lijepa zemlja,Istra mila... Istriani su dobri ljudi.....a Božemoj..taksisti su svuda isti..primitivni,nasilni,neobrazovani,na rubu zakona....ispričavam se iznimkama...

JI
Jure i Max
17:11 24.07.2018.

Uberovci ima lopata u trgovini..