Hit na internetu

Otkriveno tko je muškarac koji se prekrižio u trgovini: Dezinficijens mi je djelovao kao sveta voda

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Foto: Facebook
Damir Jakšić
20.04.2020.
u 09:54
Riječ je o Damiru Jakšiću, neovisnom vijećniku u Gradskom vijeću Vinkovaca.
Pogledaj originalni članak

Video muškarca koji ulazi u trgovinu, stavlja sredstvo za dezinfekciju na ruke te potom klekne i prekriži se, postao je nedavno hit na internetu. Mnoge je oduševio pa su komentirali kako se zabunio misleći da ulazi u crkvu, da se moli da ne potroši puno i slično.

A glavni autor spomenute snimke je Damir Jakšić, neovisni vijećnik u Gradskom vijeću Vinkovaca, koji je na svom Facebook profilu potvrdio kako je on na snimci.

 

– Jesam, ja sam ovo napravio na ulazu u Kaufland u Vinkovcima. Nije to bilo ni u kakvoj zloj namjeri niti da bih se izrugivao s vjerom, jer ja sam vjernik od malih nogu, kako su me roditelji odgojili.

Taj dan stajao sam ispred Kauflanda u redu negdje oko pola sata, možda i više, te sam bio cijelo vrijeme zaokupljen nekim svojim mislima. Na ulasku u trgovinu stoji sredstvo za dezinfekciju i meni je to djelovalo kao sveta voda na ulasku u crkvu te sam se, smočivši ruke, nekontrolirano prekrižio. Je li to bila nekakva nostalgija za crkvom i odlaskom na misu, je li to bila nekakva Božja volja ili nekakav znak – to prosudite sami.

Mišljenja sam da ćemo ovu krizu s virusom prebroditi jedino ako budemo složni i ako se pridržavamo svih pravila ponašanja. Također moramo i vjerovati. Ja čvrsto vjerujem da ćemo mi brzo pobijediti ovaj virus i vjerujem da će nam Bog pomoći u tome. Uz dužno poštovanje svima onima koji ne misle ovako, jer postoje i druga mišljenja koja treba poštovati, sve vas lijepo pozdravljam – i kad sve ovo prođe, dođite u Vinkovce – napisao je Jakšić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

ME
medvedgrad
10:18 20.04.2020.

Legenda. Ima ljudi kojima je vjera vrlo vazan dio osobnosti. Interesantno je koliko su vjernici tolerantniji i na visem civilizacijskom stupnju od mevjernika. Ateisti jedna cekaju napasti i omalovaziti vjernike iako ih ne uogrozavaju, dok su vjernici znatno tolerantniji prema ateistima. Vjera je divna stvar.

SV
sveznam1
10:48 20.04.2020.

pitanje gdje su sada oni koji spominju ljudska prava cipiranje i bla bla evo vam ogledan primjerak krsenja ljudskih prava i to za zatvorsku kaznu bez razmisljanja

NA
namome
17:18 20.04.2020.

Neka se covek krsti gde god moze i hoce. U ovom istom izdanju novina pise da cigani gadjaju vatrogasce kamenjem dok im gase kuce😑. Ajde se tamo stignite prekrstiti i sacuvati. To je problem drustva a ne ovo sta ste coveka oznacili ko da je neznam sta nekom nazao uradio. Sramota drzave i novina sta se problemi skrecu na krive stvari a pravi problemi guraju pod tepih