NEVJEROJATNO!

Otišao na pregled zbog bolova u leđima pa mu otkrili nešto neuobičajeno

Foto: Sofya Sandurskaya/Moscow News Agency/Handout /REUTERS
Otišao na pregled zbog bolova u leđima pa mu otkrili nešto neuobičajeno
13.05.2020.
u 22:51
Postojanje triju bubrega u tijelu nije česta anomalija, navode stručnjaci
Pogledaj originalni članak

Zbog teških bolova u donjem dijelu leđa, liječnici su poslali 38-godišnjeg Brazilca na CT sken. Sken je otkrio uzrok boli – herniju diska, ali i prisutnost triju bubrega. 

Liječnici iz bolnice Do Rim u Sao Paulu vidjeli su lijevi bubreg normalnog izgleda i dva spojena bubrega na području zdjelice, navodi se u članku objavljenom u uglednom medicinskom časopisu The New England Journal of Medicine. 

 

Postojanje triju bubrega u tijelu nije česta anomalija, navode stručnjaci i ističu kako se najčešće slučajno otkrije jer rijetko uzorkuje probleme. Smatra se kako se za to i ne zna osim ako se ne napravi CT sken zbog nekog drugog zdravstvenog razloga, kao što je to bio slučaj s 38-godišnjim Brazilcem. 

Vjeruje se kako je do pojave trećeg bubrega došlo zbog abnormalnih procesa za vrijeme formacije embrija, navodi Fox. 
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KA
kaptol
10:10 14.05.2020.

Blago njemu moze prodat dva stim novcima moze zivjet kao bubreg u loju

JU
jurajuric120
10:08 14.05.2020.

to odma moreš prodati za 30000€. dva su ti dosta i uzmeš novi golf. 🤣