TUČNJAVA U VINKOVCIMA

Otac pretučenog mladića: Sve je namješteno i na kraju nitko neće biti kriv, ne vjerujem policiji!

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
KBC Osijek
23.08.2018.
u 18:25
Teško ozlijeđeni Ivan Mikuljan iz Andrijaševaca nalazi se u bolnici s frakturom lubanje. Njegov otac kaže da nije konfliktan, a imao je i slomljen prst na ruci pa nije mogao sudjelovati u tučnjavi
Pogledaj originalni članak

U noći s utorka na srijedu oko 1.30 sati u središtu Vinkovaca dogodila se tučnjava u kojoj je sudjelovalo više mlađih osoba. U tučnjavi kojoj uzrok još nije poznat niti je o njemu izvijestila policija ozlijeđene su dvije osobe. Ivan Mikuljan, 21-godišnji mladić iz Andrijaševaca, obližnjeg sela, teško je ozlijeđen i hitno prevezen u Klinički bolnički centar Osijek u kojem su se liječnici borili za njegov život, a prema najnovijim informacijama Mikuljan više nije životno ugrožen, ali i dalje je hospitaliziran u KBC-u Osijek.

Policiju obavijestili iz bolnice

– Obavještavamo vas da je pacijent stabilno i trenutačno izvan životne opasnosti – izvijestili su nas iz Ravnateljstva KBC-a Osijek.

Nevjerojatan je podatak da policija nije znala za ovaj događaj, nego je o njemu doznala u srijedu ujutro nakon što su ih kontaktirali iz KBC-a Osijek u kojem su zaprimili teško ozlijeđenog mladića. Odmah potom počele su kružiti i priče da je riječ o dogovorenoj tučnjavi i da je u njoj sudjelovao i Domagoj Culej, sin saborskog zastupnika Steve Culeja (HDZ). Kružilo je da je upravo on Mikuljana teško ozlijedio.

Teško ozlijeđeni Ivan Mikuljan iz Andrijaševaca nalazi se u bolnici s frakturom lubanje

– Domagoj je na mjesto tučnjave došao naknadno i on nije sudjelovao u njoj niti je imao bilo kakav fizički kontakt s tim mladićem. Štoviše, on ih je pokušao razdvojiti. Sve to jasno se vidi i na snimci nadzorne kamere koja pokriva taj prostor. Samim time priče da ga je Domagoj udario bocom u glavu i potom cipelario nisu istinite – rekao je Stevo Culej.

Kaže i da je odmah po saznanju o tome događaju sina osobno uvukao u automobil i odvezao u policijsku postaju te da ga je u autu i ispitao, a on mu je rekao da Mikuljanu nije nanio nikakve ozljede.

– Sve to ponovio je i u policiji gdje je dao izjavu. Nakon toga i nakon što je pregledana snimka nadzorne kamere sin je pušten kući. Inače, do svega ovoga u medijima ne bi ni došlo da on nije sin Steve Culeja. Kako god, protiv niza medija podići ću kaznene prijave i pokrenuti sudske tužbe zbog duševnih boli. Od policije ću zatražiti izuzeće te snimke da bih je mogao pokazati javnosti da se izbjegne daljnje iznošenje laži – ističe Culej.

Oglasila se i PU vukovarsko-srijemske županije iz koje navode da su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili identitet sudionika fizičkog sukoba u središtu Vinkovaca te da će protiv sudionika tučnjave, među kojima je i Domagoj Culej, podići kaznene prijave.

– Sumnja se da je 19-godišnjak iz Mirkovaca počinio kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede na štetu 21-godišnjaka iz Andrijaševaca te da je 17-godišnjak iz Mirkovaca počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 17-godišnjaka iz Rokovaca. Policija je utvrdila identitet 13 mlađih osoba koje su se nalazile na mjestu događaja, ispitala ih o okolnostima događaja te će protiv njih podnijeti kaznene prijave za sudjelovanje u tučnjavi redovnim putem. Devetnaestogodišnjak i 17-godišnjak bit će privedeni u pritvorsku jedinicu policije uz odgovarajuće kaznene prijave. S ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja nastavlja se kriminalističko istraživanje, navode iz PU.


Domagoj Culej kazneno je prijavljen za sudjelovanje u tučnjavi

Ivan Mikuljan, otac teško ozlijeđenoga Ivana, kaže da ne vjeruje u navode policije, smatra da je sve namješteno te da na kraju nitko neće biti kriv i da nitko neće odgovarati.

Fraktura lubanje

– Ne mogu ništa reći jer nisam bio tamo, ali zbog oca saborskog zastupnika Domagoj Culej uvijek će se bolje izvući. Ne vjerujem u to što se govori ni što policija navodi. Ivan nije bio konfliktan mladić, a uz to ima i slomljen prst na ruci tako da nije mogao sudjelovati ni u kakvoj tučnjavi. To nije ni bila tučnjava, nego pokušaj ubojstva. Ivan nema nijednu ogrebotinu na tijelu, ali zato ima frakturu lubanje, a pitanje je hoće li mu uspjeti spasiti oko i hoće li na njega više vidjeti – rekao je Mikuljan.

Ovo nije prvi ovakav fizički sukob u kojem je netko od mladića teško ozlijeđen. Tako je početkom studenoga 2008. godine Josip Klasnić (16) iz Rokovaca pretučen na ulici i zbog teških je ozljeda preminuo nekoliko dana nakon napada.

Dvije godine poslije, također sredinom studenoga, u kafiću u Gradištu, selu između Vinkovaca i Županje, pretučen je Miroslav Tunjić (17). Tako pretučen ostavljen je na cesti nakon čega ga je usmrtio automobil koji je naišao. Sredinom veljače 2016. godine pretučen je i Tomislav Š. (20) iz Vukovara kojega su navijači Crvene zvezde tukli bejzbol-palicom i prislanjali mu pištolj na glavu.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 52

Avatar Mamlazac
Mamlazac
00:28 24.08.2018.

Vrijeme je da se nesto uradi protiv ovakvih medija, tri dana protiv Culeja samo sto je branitelj, Mjesec dana protiv Kujundzica kak bi srusili hrvatsku vladu, Obersnelovu Veru koja pijana ubi covjeka pravdaju vec drugog dana.

ST
stjepanhrvat
18:52 23.08.2018.

Znači mladi Culej je u biti dobar dečko jer je razvadio dečke koji su se tukli i umjesto da novinari pohvale Culeja oni ga na sve moguće načine blate samo zato jer je dečko sin Hrvatskog branitelja. Dokle ćemo trpiti ove nakazne udbaške novinare.Kako ih nije stid pa dečko je učinio dobro djelo jer da nije njega bilo došlo bi do gorkih ozljeda. Narod se treba ustati i svu udbašku lijevu bandu pozatvarati.

Avatar Apsalar
Apsalar
20:07 23.08.2018.

Ako postoje nadzorne kamere onda će se sve vidjeti. A "znanje"- "priča se" vridi go kuratz. Naravno da će oni koji ne vole Culeja odmah pokrenuti priču koja njima odgovara... boli njih kuratz za ozlijeđenog momka. Takvi su mi ljudi mrži od stvarnih krivaca.