završena istraga

Otac koji je djecu bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neubrojiv

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Otac koji je djecu bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neubrojiv
16.05.2019.
u 19:16
DORH je završio istragu dva i pol mjeseca nakon zločina. Oca čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece koja bi trebala biti podnesena za nekoliko dana
Pogledaj originalni članak

Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neubrojiv u vrijeme počinjenja djela, objavljeno je danas.

- Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vještačenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv - rekao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, za N1.

DORH je završio istragu dva i pol mjeseca nakon zločina. Oca čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece koja bi trebala biti podnesena za nekoliko dana.

- Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može se izreći i kazna zatvora do 50 godina - rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Ocu je, podsjetimo, određen istražni zatvor koji mu ističe za 12 dana te se i dalje nalazi u zatvorskoj bolnici, a njegov odvjetnik rekao je da će zbog zdravstvenih problema uskoro biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Ako bude podignuta optužnica, državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PR
prajdali100
19:50 16.05.2019.

Volio bih samo da ga sudi američko pravosuđe. Četverostruko teško ubojstvo u pokušaju!!!! Ma nema te !