U Gornjoj Maoči

Zbog zastava ISIL-a policija u Gornjoj Maoči. Ostojić: Nije prvi put da se takvi incidenti događaju u BiH

Foto: Reuters/PIXSELL
Gornja Maoča
Foto: Reuters/PIXSELL
Gornja Maoča
Foto: Reuters/PIXSELL
Gornja Maoča
Foto: Reuters/PIXSELL
Gornja Maoča
Foto: Reuters/PIXSELL
Gornja Maoča
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ranko Ostojić
05.02.2015.
u 15:06
Ja pozdravljam sve aktivnosti sigurnosnih službi koje idu za tim da se smanji rizik od terorizma, rekao je ministar Ranko Ostojić
Pogledaj originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić komentirao je danas incident u bosanskom selu Gornja Maoča blizu granice s BiH gdje se vije zastava ISIL-a.

– Nije prvi put da se takve situacije događaju u susjednoj BiH. Pozdravljam sve aktivnosti sigurnosnih službi koje idu za tim da se smanji rizik od terorizma – rekao je ministar Ranko Ostojić i dodao da hrvatske sigurnosne službe rade dobro i da se građani ne trebaju brinuti.

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) naime, danas je poduzimala određene aktivnosti usmjerene prema osobama koje su zastave istaknule na ovoj kući, javlja Klix.ba

 – SIPA zajedno s drugim policijskim agencijama poduzima određene aktivnosti u dogovoru s tužiteljstvom BiH. Za sada o poduzetim mjerama ne možemo više kazati, ali će javnost o postignutim rezultatima biti pravovremeno obaviještena – kazala je glasnogovornica.

Dnevni Avaz javlja kako njihovi reporteri na kućama stanovnika u selu Gornja Maoča "nisu zatekli izvješene zastave Islamske države, kao ni druga teroristička obilježja". Avaz piše i kako su pripadnici policijskih snaga napustili selo te neslužbeno doznaje kako nije bilo nikakvih uhićenja kao ni incidenata prilikom ulaska u selo.  I

Edis Bosnić, pripadnik selefijske zajednice u Gornjoj Maoči kazao je da oni "žive normalan i miran život" i da zastave IS-a koje su se dan prije pojavile u tom selu nisu djelo te zajednice.

Objasnio je kako je u selo došlo "dvoje ljudi sa strane" koji su na napuštenu kuću izvjesili zastave IS-a i da zajednica kojoj on pripada nema ništa sa tim djelom.

>> Na kućama u Gornjoj Maoči zastave Islamske države

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

KA
KaNiDora
11:13 05.02.2015.

Ovaj sve zna. Zato nam sve moguće agenture vršljaju po državi a oni hapse djecu s parolama protiv režima

AJ
ajmo
11:14 05.02.2015.

Ranko Milicioner je rekao ne brinite mam mi je lakše i ne brinem se samo me malo strah.E da i što se desilo onoj pudlici SAUCHI iz ureda premijera?NIŠTA.

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
13:20 05.02.2015.

Pa ne izgleda kao da je kuća napuštena, muljaju ovi muslići!