SVI GA OBOŽAVAJU

Ostavljen u kontejneru, a danas direktor bogate tvrtke

Foto: Screenshot Youtube
Figgers
Foto: Screenshot Youtube
Figgers
14.11.2019.
u 12:22
Osim nevjerojatnog uma i radne etike, ono zbog čega ga mnogi posebno cijene je i zlatno srce zbog kojeg je postao uzor u svojoj zajednici. Sponzorira programe za mlade, nudi stipendije školarcima i studentima, plaća račune umirovljenicima...
Pogledaj originalni članak

Da okolnosti u kojima su ljudi rođeni ne moraju odrediti njihov daljnji razvoj i uspjeh potvrđuje priča uspješnog poduzetnika koji stoji iza 62 milijuna dolara vrijedne tvrtke. Životnu priču glavnog izvršnog direktora tvrtke Figgers Communication uspoređuju čak s životnim pričama pozantih junaka Batmana i Iron Mana, a kako je došao do novca kojim je pokrenuo tvrtku je posebno nevjerojatan detalj. 

Tridesetogodišnji Freddie Figgers rođen je u Qunncyju, a majka ga je ostavila u kontejneru ubrzo nakon rođenja. Nathan i Betty Figgers udomili su ga kad je bio star samo dva dana. U udomiteljskoj obitelji počeo se baviti tehnologijom već kao dijete. Tvrtku Figgers Communication osnovao je još dok je bio tinejdžer, a pored toga vlasnik je i 4 patenta, piše Bored Panda.

Kad je imao 9 godina, dobio je prvo računalo koje je sam popravio. S 12 godina već je radio kao računalni tehničar, a s 15 je osnovao svoju računalnu tvrtku pomoću novca koji je dobio za svoj prvi izum - pametne tenisice koje pomažu ljudi s Alzheimerovom bolesti. Naime, nakon što je njegovom ocu dijagnosticirana Alzheimerova osmislio je tenisice s ugrađenim GPS signalom i mogućnošću dvosmjerne komunikacije te je taj patent prodao za 2,2 milijuna dolara.

- Mogao sam jednostavno ga nazvati i pitati gdje si, a on nije morao ništa osim sagnuti se do tenisica i govoriti u njih, a ja sam mogao pratiti njegovu lokaciju - kazao je.

S 24 godine Figgers je već napravio 80 programa. No osim nevjerojatnog uma i radne etike, ono zbog čega ga mnogi posebno cijene je i zlatno srce zbog kojeg je postao uzor u svojoj zajednici. Sponzorira programe za mlade, nudi stipendije školarcima i studentima, plaća račune umirovljenicima...

- Ako uočiš problem treba pronaći rješenje kako bi utjecali na nečiji život - zaključuje Figgers dodajući da novac nije ništa drugo nego alat kojim se može utjecati na svakodnevni život.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NE
Nemojtako
12:56 14.11.2019.

Da mu je mater bila koaj od ovih naših lapača, ljevičarki, one bi ga abortirale.

OB
ObrenM
12:45 14.11.2019.

Bozji covjek.

OB
Oblivion
14:19 14.11.2019.

Ovaj čovjek je sam sve stvorio, Batman i Iron man su nasljedili bogatstvo. Novinaru , malo isteaži prije stisak enter.