program prevencije

Osigurano 200 besplatnih kastracija za pse s područja Bijelog Brda, Darde i Petrijevaca

Foto: Udruga Pobjede
Foto: shutterstock
19.10.2020.
u 20:08
Udruga Pobjede, njemačka organizacija ITV Grenzenlos, veterinarska ambulanta Fury i donatori zajednički u programu smanjenja broja neželjenih pasa
Pogledaj originalni članak

Udruga Pobjede, koja vodi osječki Azil za pse, zajedno s njemačkom organizacijom ITV Grenzenlos, veterinarskom ambulantom Fury i brojnim donatorima osigurala je 200 besplatnih kastracija za pse s područja Bijelog Brda, Darde i Petrijevaca. Ovaj program trebao bi smanjiti populaciju neželjenih pasa.

– Radi se o jednostavnoj matematici. Jedan pas i njegovo, odnosno njeno potomstvo, za samo 7 godina na svijet može donijeti 67.000 štenaca. Kapaciteta za saniranje takve neodgovornosti nitko u Hrvatskoj nema. Ako uzmete u obzir da niti jedna od nabrojanih općina nema sklonište, onda je ovakav način prevencije jedino trenutno rješenje koje mi, zahvaljujući našim partnerima u ovom projektu, možemo ponuditi – poruka je iz osječkoga Azila. Svakodnevno im stižu brojne dojave upravo iz općina obuhvaćenih ovim projektom, no njihov kapacitet je jasno definiran i mogu zbrinutu 180 pasa.

Prijaviti se na ovaj projekt možete putem online prijavnice https://forms.gle/6cKdo19aKvGUgpSTA ili pozivom na 095/35-78-077.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.