Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu

Optužen jer je umjesto kupnje nove opreme isplatio plaće i dijelio pozajmice

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Optužen jer je umjesto kupnje nove opreme isplatio plaće i dijelio pozajmice
27.10.2022.
u 20:25
Tereti se da je od svibnja 2017. do prosinca 2018. godine kao zastupnik trgovačkog društva iz Čakovca nenamjenski potrošio novac.
Pogledaj originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 67-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela produljene subvencijske prijevare. Tereti se da je od svibnja 2017. do prosinca 2018. godine kao zastupnik trgovačkog društva iz Čakovca nenamjenski potrošio novac.

Nakon što je na temelju ugovora o sufinanciranju programa za inovativno zapošljavanje društvu bespovratno dodijeljeno više od 560.000 kuna isključivo za nabavu i ugradnju novih tehnologija i opreme, on je novac utrošio na vraćanje i davanje pozajmica te isplatu plaća, navodi DORH.

DOVRŠENO ISTRAŽIVANJE

Alarmirao ih dobitak? Trojac varao automat klub i oštetio vlasnike za preko stotinu tisuća kuna

Zbog sumnje da su počinili ukupno sedam kaznenih djela  “Računalna prijevara”, protiv svih troje osumnjičenih, nadležnom državnom odvjetništvu podnesene su kaznene prijave, dok je protiv 51-godišnjaka podnesena i kaznena prijava zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela „Zlouporaba naprava“, te su jučer, 25. listopada u večernjim satima predani u pritvorsku jedinicu - istakla je Ivana Grbin glasnogovornica zadarske policije.

predsjednik nije optimističan

Milanović: Sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Moramo ostati hladne i trezvene glave

"Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojega moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi", kazao je Milanović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.