S. ARABIJA

Odrezat ćemo svaki prst koji se digne protiv nas!

Foto: afp
Odrezat ćemo svaki prst koji se digne protiv nas!
10.03.2011.
u 21:00
Nitko nije siguran kojih će razmjera biti današnji prosvjedi u Saudijskoj Arabiji, zemlji s najnedemokratskijim režimom u arapskom svijetu koji provodi najstrože islamske zakone
Pogledaj originalni članak

Nitko nije siguran kojih će razmjera biti današnji prosvjedi u Saudijskoj Arabiji, zemlji s najnedemokratskijim režimom u arapskom svijetu koji provodi najstrože islamske zakone. Šijitska manjina koja živi u pokrajini uz Perzijski zaljev, dakle prema Iranu, koji je šijitska zemlja, pozvala je svoje pripadnike da danas iziđu na “dan bijesa” kako bi zatražili smjenu režima. Vlada je optužila šijite izvan zemlje (čitaj Iran) da potiču te nemire, a princ Saud al-Faisal figurativno se izrazio da će njegov režim “odrezati svaki prst koji se digne protiv vlade”. 
Policija ponavlja da su demonstracije u njihovoj kraljevini zabranjene zbog toga što su u suprotnosti s islamskim zakonima i da će policija oštro reagirati. Saudijska Arabija najvažniji je američki saveznik na Bliskom istoku, potajni saveznik Izraela i neprijatelj Sirije i Irana. Destabilizacijom te zemlje ozbiljno bi bile uzdrmane američke ambicije u tom dijelu svijeta i došlo bi do velikog pregrupiranja. No teško je očekivati da će režim dopustiti svoje slamanje.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

OB
-obrisani-
16:31 12.03.2011.

sad ce i do vas stici POPLAVA ehehheeheeh ili POTRES,ehehheheh

PE
pemica
23:18 10.03.2011.

Ostavite se vi Amerike tamo niko ne reze prste ako se deres na ulici, zato svi se i guraju u Ameriku i muslimani i KINEZI A BOME I hRVATI ALI PLJUVAT PO AMERIMA JE SUPER:

OB
-obrisani-
23:44 10.03.2011.

tko nezna vehabije su inace najveci americki saveznici