AFERA DNEVNICE

Odbijen prijedlog Sauchine obrane za novim vještačenjem

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Zagreb: Započelo suđenje Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko za aferu Dnevnice
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Zagreb: Započelo suđenje Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko za aferu Dnevnice
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Nastavljeno suđenje Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko za aferu Dnevnice
21.07.2020.
u 15:00
Sud je prihvatio zahtjev obrane Sandre Zeljko da se saslušaju policajci i svjedoci koji su nazočili pretragama stana
Pogledaj originalni članak

Iako je obrana Tomislava Sauche, bivšeg predstojnika ureda premijera Zorana Milanovića i odnedavno bivšeg saborskog  zastupnika, optuženog u aferi Dnevnice, tražila novo, treće grafološko vještačenje, od tog njihovog zahtjeva neće biti ništa.

Naime, Darko Maržić, Sauchin branitelj  predložio je da se izradi novo grafološko vještačenje na kojem bi radila tri vještaka grafologa  od kojih svaki ima iskustvo od najmanje 15 godina. Obrani je grafološko vještačenje, po kojem je Saucha skriptor potpisa na spornim putnim nalozima, od početaka problematično, a pokušali su ga osporiti još tijekom istrage. No sutkinja Sanja Mazalin, predsjednica sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, odbila je taj prijedlog Sauchine obrane, kao što im je odbila i prijedlog  da se Saucha neurološki vještači.

S druge strane sud je prihvatio zahtjev obrane Sandre Zeljko da se saslušaju policajci i svjedoci, koji su nazočili pretragama stana Sandre Zeljko. Te su pretrage njezinoj obrani sporne, iako nakon njih, proizlazi iz spisa, Sandra Zeljko nije imala primjedbi.

Predloženi svjedoci saslušat će se na raspravi u rujnu, a nakon toga, ako ne bude novih dokaznih prijedloga, Saucha i Sandra Zeljko bi trebali iznijeti obrane.

Njih dvoje USKOK tereti da su preko krivotvorenih putnih naloga iz državnog proračuna izvukli malo manje od milijun kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MU
Muzakus
15:19 21.07.2020.

Sad nakon izbora, sudstvo opet moze biti neovisno, barem sto se tice ovoj slucaja

DU
Deleted user
15:36 21.07.2020.

Ja bi tražio 4 grafologa i da nijedan nema broj cipela manji od 45, kao i da moraju biti kratko ošišani, obrezanih noktiju i da su oprani iza ušiju.