htio poništiti rezultate

Odbačene još dvije Trumpove tužbe: 'Narod je odlučio'

Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
U.S. President Trump responds to a question from a reporter in the Oval Office at the White House in Washington
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
U.S. President Trump participates in a medal ceremony in the Oval Office at the White House in Washington
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
U.S. President Trump campaigns for Republican U.S. senators Perdue and Loeffler during a rally in Valdosta, Georgia
07.12.2020.
u 21:31
Biden ukupno ima 306 elektora u odnosu na Trumpovih 232, a izborni kolegij će pobjednika službeno proglasiti 14. prosinca
Pogledaj originalni članak

Još dvoje američkih sudaca, u Detroitu i Atlanti, odbacili su tužbe pristaša Donalda Trumpa kojima su htjeli poništiti rezultate izbora zbog navodnih neregularnosti. 

Obje tužbe je 25. studenoga podnijela Sidney Powell, bivša odvjetnica Trumpove kampanje, u ime republikanskih glasača.

Aktualni američki predsjednik i njegovi saveznici izgubili su niz slučajeva kojima su htjeli preokrenuti službene rezultate predsjedničkih izbora održanih 3. studenoga. 

Okružna sutkinja Linda Parker u Detroitu u Michiganu te sudac Timothy Batten u Atlanti u Georgiji presudili su da podnositelji tužbe nisu dali dovoljno dokaza te da su one podignute prekasno. 

VIDEO Joe Biden novi je predsjednik SAD-a!

„Narod je odlučio“, napisala je Parker, referirajući se na rezultate izbora, a prenosi Reuters.

Demokratski kandidat i nadolazeći predsjednik Joe Biden je u Michiganu pobijedio sa 154 tisuća glasova, a u Georgiji za oko 12 tisuća, pa je dobio 16 elektorskih glasova izbornog kolegija u svakoj državi. 

Obje savezne države imaju oko 10 milijuna stanovnika, a Trumpu za drugi mandat ne bi bilo dovoljno ni kad bi ipak bio proglašen pobjednikom u njima. 

Biden ukupno ima 306 elektora u odnosu na Trumpovih 232, a izborni kolegij će pobjednika službeno proglasiti 14. prosinca

Georgia je u međuvremenu potvrdila izborne rezultate na svom teritoriju, nakon ručnog prebrojavanja glasova koje je zatražila Trumpova kampanja. 

U utorak ističe rok za pravnu obradu izbora, nakon čega američki Kongres smatra da su izborni rezultati po saveznim državama konačni. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

PU
Puky2
09:44 08.12.2020.

Zao mi je adzeovaca sto im trump ode na smetliste povjesti...

NE
Nepokolebljiv
21:53 07.12.2020.

Jako zgodno sto krkanski mediji objavljuju odluke nizih sudaca aktivista ali cudno da ne objave odluke najviseg americkog suda! Danas je Justice Samuel Alito NAREDIO drzavi Pennsilvania-i da mu sutra do 9 ujutro podastru odgovor na tuzbu predstavnika u Congressu 3 sata prije nego bi postavili elektore koji ce dati svoje glasove za Predsjednika! Izgleda da vrhovni sudac Alito ima neke “opasne namjere” po prevarante na izborima!

XA
xaron
01:34 08.12.2020.

....narod je odlučio, napisala je Parker... Pa to su isto mogli reči i za Lukašenka.