Nastava na daljinu

Od ponedjeljka učenici u virtualnoj učionici: Na HRT-u 3 nastava od 8 do 19 sati

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Učionica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
učionica
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Ilustracija
13.03.2020.
u 07:25
Nastava je zasad zabranjena u Istarskoj županiji, no moguće je da će se odgoditi i u ostatku Hrvatske pa je za učenike organizirana 'Škola na trećem', nastava koja će se prikazivati na trećem programu HRT-a
Pogledaj originalni članak

Zbog opasnosti od širenja koronavirusa od ponedjeljka će se u Hrvatskoj provoditi nastava na daljinu, odnosno učenici će je pratiti preko televizije.

Nastava je zasad zabranjena u Istarskoj županiji, no moguće je da će se odgoditi i u ostatku Hrvatske pa je za učenike organizirana 'Škola na trećem', nastava koja će se prikazivati na trećem programu HRT-a.

Nastava će se provoditi u virtualnoj učionici s učenicima ispred televizora.

–  Spremne smo, ovdje je to okružje, učionica, tu su svi spremni scenariji, osmislili smo zanimljive nastavne aktivnosti za 1., 2., 3., 4. i upravo s kolegicom se dogovaram što ću ja raditi u 1. razredu, a ona u drugom – rekla je Anja Polak, učiteljica razredne nastave, OŠ Davorina Trstenjaka, Zagreb.

One će za učenice Istarske županije svaki dan držati nastavu i to onima u nižim razredima.

VIDEO Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

Treći program HTV-a će se u potpunosti prilagoditi  potrebama školstva  to znači da ćemo svaki dan od 8 do 7 navečer emitirati školsko gradivo – rekla je Vlatka Kolarević, urednica HTV-a 3.

Iz Ministarstva znanosti kažu da je za učenike sve spremno.

– Komunikacija s HRT-om nije započela danas. Mi smo to u tajnosti pripremali već neko vrijeme tako da smo bili spremni na sve – ističe Marko Košićek, glavni savjetnik ministrice znanosti i obrazovanja.

>> Tema: Koronavirus

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

ST
sttipe
14:52 13.03.2020.

Ekran s 12 prozora bez zvuka?? Imamo internet takav da se 5 dana skida, šta se pola dana gleda, a plaćamo ga desetinu plaće!!! Nacionalizirat telekome, i ulagat njihove novce u infrastrukturu!!!

Avatar antoinette
antoinette
13:48 13.03.2020.

Komentatori, ovo vam je jedinstvena šansa da konačno naučite hrvatski jezik. Većina vas bi trebala pratiti nastavu za sve razrede. Dobro, takva vam je razina (ne)pismenosti da biste natavu za 1. razred mogli markirati 🙄 ... sva slova abecede znate 🤪

NA
najljepšiji
09:38 13.03.2020.

I NOA tableti su spremni!