SINOVI POZNATIH

'Očevi su nam bili velika podrška i nisu nam nametali stvari koje ne volimo, već su nas pustili da sami izaberemo put'

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
29.09.2016., Split - Clanovi grupe Radio Who, Luka Mrduljas, Roko Blazevic i Rando Stipisic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
04.06.2016., Pula -Povodom koncerta Olivera i Gibonnija koji ce se u pulskoj Areni odrzati 27. kolovoza, u prostorijama pulske Komunalne palace odrzala se najavna konferencija za medije na kojoj su uz Olivera Dragojevica i Zlatana Stipisica Gibonnija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
04.07.2015., Split - U Restoranu Tinel odrzana je promocija cd-a 55. Splitski festival. Tomislav Mrduljas, Giuliano Djanic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
02.10.2016.
u 19:11
Mladi Splićani Luka Mrduljaš i Rando Stipišić grupom RadioWho nastavili su stazama svojih očeva glazbenika te s Rokom Blaževićem obrađuju pop-hitove
Pogledaj originalni članak

Poznata uzrečica da jabuka ne pada daleko od stabla najbolje bi se mogla opisati u slučaju mladih glazbenika okupljenih u grupu RadioWho. Luka Mrduljaš i Rando Stipišić, 17-godišnji sinovi Tomislava Mrduljaša i Zlatana Stipišića Gibonnija, snimili su dosad tri obrade poznatih pop-hitova i zaradili puno likeova na YouTubeu i društvenim mrežama.

Luka i Rando sviraju gitare, dok su im se na tri dosadašnje obrade mijenjali vokali. Prošle godine pjesmu “Good For You” Selene Gomez otpjevao je Alen Đuras, koji je nakon toga ušao u finale Voicea i odselio se u Zagreb.

Ljetos su snimili i verziju Beyonceina hita “Daddy Lessons”, a na vokalu je gostovala Sara Bonačić. Posljednja u nizu obrada je hita grupe Years And Years, čiju je pjesmu “King” otpjevao 15-godišnji Roko Blažević.

Ista strast prema glazbi

– Grupa RadioWho postoji već godinu i pol, a nas dvojica družimo se i sviramo zajedno godinama. Znamo se od rođenja jer su nam očevi oduvijek bili jako dobri prijatelji. Obojica dijelimo istu strast prema glazbi pa smo zajedno odlučili pokušati i sami napraviti nešto svoje – priča nam Luka Mrduljaš, čiji je otac Tomislav autor mnogih poznatih hitova za Tutti Frutti, Marijana Bana i druge, a danas je direktor Splitskog festivala. Nakon objave posljedne obrade, namjeravaju svaki mjesec snimiti novu obradu neke popularne pjesme.

– Očevi su nam bili velika podrška i nisu nam nametali stvari koje ne volimo, već su nas pustili da izaberemo vlastiti glazbeni put u kojem smo sretni i podupirali nas. Odmalena smo odrastali uz glazbu, govore uglas Luka i Rando, a Luka dodaje kako ga je otac učio svirati mnoge pjesme, a dalje se trudio sam.

– Moj je otac kao i svaki drugi otac. Voli me, volim i ja njega, te nikad nisam obraćao pozornost na to što je on poznata ličnost, nego sam ga gledao kao prijatelja – kaže Rando Stipišić te nas podsjeća da je glazba u njegovoj obitelji tradicija, jer su mu i djed i pradjed bili u glazbi.

– Oni su također bili kritizirani i uspoređivani, tako da sam i ja svjestan da će me mnogi percipirati kao Gibonnijeva sina. No, dat ću sve od sebe da me prepoznaju i po grupi RadioWho – ističe Rando, a Luka dodaje kako ni on ne osjeća pritisak poznatog prezimena.

– Ne osjećam nikakvo opterećenje u usporedbama s našim očevima. Glazbu sam izabrao sam jer je volim i to me ispunjava, nitko me nije prisiljavao da se njome bavim – odlučan je Luka.

Roko i na Pinku

Iako su dosad snimili samo obrade, dečki pišu i svoje pjesme na engleskom koje namjeravaju uskoro snimiti, a to će im, kažu, biti ispunjenje snova. Zanimljivo je da je RadioWho za svaku pjesmu snimio i spot, u režiji Randova školskog kolege Marina Šimića. Riječ je o talentiranom filmašu, koji je za spot “King” snimio tri verzije videa, predstavljajući razne glazbene periode.

Odnedavno je s njima u grupi i Roko Blažević, kojeg je šira javnost upoznala po nastupu na RTL-ovim “Zvjezdicama”, gdje je oduševio žiri izvedbom pjesme “Tajno moja” Toše Proeskog. Rando i Luka su s njim kontaktirali preko društvenih mreža i sad je pjevač grupe RadioWho. A nakon nastupa na “Zvjezdicama” Roko se prijavio i na sličnu emisiju u Srbiji – “Pinkove Zvezdice”. Ondje je razoružao žiri izvedbom klasika “Caruso”, a Sergej Ćetković nije mogao vjerovati da Roko ne pjeva na playback.

– Odlučio sam se prijaviti iz istog razloga kao i za naše “Zvjezdice”. Ukazala mi se prilika da opet budem viđen na malim ekranima, ali ovaj put u cijeloj regiji. Prije svega idem tamo raditi ono što volim i u čemu najviše uživam, a to je pjevanje. Po mojem mišljenju, žiri je bio zadovoljan mojim nastupom i drago im je što sam došao u njihov show, a ja ću se nastaviti pripremati za idući krug i nadam se da ću opet ostaviti dobar dojam na žiri i publiku – kaže Roko.

Luka, Rando i Roko kao uzore osim svojih očeva ističu i grupu Coldplay te Vlahu Arbulića koji kao i oni stvara na engleskom. Želja im je nastaviti se profesionalno baviti glazbom, a Luku zanima i informatika. Talentirani Splićani uživaju podršku svojih obitelji, ali i prijatelja. Jedino što nismo uspjeli saznati je imaju li nakon ovih pjesama više uspjeha kod djevojaka.

– Bez komentara – glasio je odgovor članova grupe RadioWho na to pitanje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar bluestar
bluestar
19:51 02.10.2016.

Ima to manje veze s jabukom i stablom, a vise s cijelom roditeljskom logistikom, vezama u struci (ne mislim u negativnom smisli), slusanjem muzike od rodjenja i ranim upoznavanjem s instrumentima itd. A drugi moraju poceti od nule.

JO
Jose Oklahoma
21:14 02.10.2016.

Napuhavanje ničega, novinarska rasprodaja magle. Drugim riječima, mito i korupcija. Istinski talenti oduvijek trunu u zapećku, svijetu se nude nusproizvodi.

SA
samograd
21:44 02.10.2016.

Kud baš sve na engleskom ime grupe i prva pjesma !Stipišić mlađi je mogao popaliti neku tatinu pjesmu .Novinar ne želi napisati da je Tomislav Mrduljaš surađivao sa najboljim ,najtiražnijim hrvatskom glazbenikom Markom Perkovićem Thompsonom .