OBILJEŽAVANJE SVIH SVETIH

MORH: Vlada za danas nije zatražila sazivanje Počasno-zaštitne bojne

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Povodom blagdana Svih svetih građani uredili grobove svojih najmilijih na Mirogoju
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
30.10.2020.
u 17:18
Svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata usklađuje se prema protokolima Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo obrane objavilo je plan obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana na kojem će pružati potporu te ustvrdilo kako Vlada za današnji dan nije zatražila sazivanje Počasno-zaštitne bojne. 

– Odbacujemo netočne i neutemeljene tvrdnje da je na inicijativu Vlade RH planirano za danas sazivanje Počasno-zaštitne bojne kako bi Vlada obilježila blagdan Svih svetih. Za današnji dan, Vlada RH nije zatražila Počasno-zaštitnu bojnu u 11.00 sati – priopćeno je iz MORH-a.

Obilježavanje je planiramo od 29. listopada do 2. studenog, a svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata usklađuje se prema protokolima Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske. 

Svečano će se obilježavanje održati u Spomen parku kod spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu, na grobnici prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu. 

Temeljem Odluke ministra obrane i Zapovjedi načelnika Glavnog stožera OSRH, Ministarstvo obrane na takvim događajima pruža potporu, izvijestili su. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JU
Jura
19:36 30.10.2020.

Postavlja se pitanje, čija je u stvari ova vlada?

SA
sani1
18:03 30.10.2020.

Jel’ itko shvaća tko ovdje koga i zašto?