Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILJEŽAVANJE SVIH SVETIH

MORH: Vlada za danas nije zatražila sazivanje Počasno-zaštitne bojne

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
30.10.2020.
u 17:18

Svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata usklađuje se prema protokolima Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske

Ministarstvo obrane objavilo je plan obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana na kojem će pružati potporu te ustvrdilo kako Vlada za današnji dan nije zatražila sazivanje Počasno-zaštitne bojne. 

– Odbacujemo netočne i neutemeljene tvrdnje da je na inicijativu Vlade RH planirano za danas sazivanje Počasno-zaštitne bojne kako bi Vlada obilježila blagdan Svih svetih. Za današnji dan, Vlada RH nije zatražila Počasno-zaštitnu bojnu u 11.00 sati – priopćeno je iz MORH-a.

Obilježavanje je planiramo od 29. listopada do 2. studenog, a svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata usklađuje se prema protokolima Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske. 

Svečano će se obilježavanje održati u Spomen parku kod spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu, na grobnici prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu. 

Temeljem Odluke ministra obrane i Zapovjedi načelnika Glavnog stožera OSRH, Ministarstvo obrane na takvim događajima pruža potporu, izvijestili su. 

Komentara 2

JU
Jura
19:36 30.10.2020.

Postavlja se pitanje, čija je u stvari ova vlada?

SA
sani1
18:03 30.10.2020.

Jel’ itko shvaća tko ovdje koga i zašto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije