BIJELA KUĆA

Obama ga prozvao 'Ebola carem', a Biden sada imenovao budućim šefom kabineta

Foto: Drew Angerer - Pool via CNP/Newscom/PIXSELL
Obama Meets National Security and Public Health Teams on Ebola Response
Foto: LARRY DOWNING/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO - U.S. Vice President Joe Biden is joined by Ebola Response Coordinator Ron Klain (L) in the Eisenhower Executive Office Building on the White House complex in Washington
Foto: Douliery Olivier/ABACA/PIXSELL
Biden Chooses Longtime Adviser Ron Klain As Chief Of Staff
12.11.2020.
u 10:07
"Dugo i raznoliko iskustvo Rona Klaina i njegova sposobnost da radi s ljudima svih političkih stajališta su ono što trebam u osobi šefa kabineta Bijele kuće u vremenu kada proživljavamo krizu i radimo na zajedništvu naše zemlje", izjavio je Biden
Pogledaj originalni članak

Joe Biden izabrao je iskusnog demokrata Rona Klaina za dužnost budućeg predstojnika ureda Bijele kuće, naveo je izabrani američki predsjednik u priopćenju koje u četvrtak prenose mediji.

"Dugo i raznoliko iskustvo Rona Klaina i njegova sposobnost da radi s ljudima svih političkih stajališta su ono što trebam u osobi šefa kabineta Bijele kuće u vremenu kada proživljavamo krizu i radimo na zajedništvu naše zemlje", izjavio je Biden. 

"Ron mi je bio neprocjenjivo važan tijekom brojnih godina zajedničkog rada", dodao je Biden o Klainu koji je bio njegov prvi šef kabineta kada je bio potpredsjednik od 2009. godine. 

Klain (59), je radio s Bidenom kada je bio predsjednik Senatskog odbora za pravosuđe. U administraciji demokratskog predsjednika Baracka Obamee Ron Klain koordinirao je odgovor Bijele kuće na krizu ebole 2014. godine i Obama ga je tada prozvao "Ebola carem".

U istom priopćenju koje je objavila Bidenova ekipa za tranziciju, Klain je dodao da je "životna čast" biti imenovan na tu funkciju. Dodao je da će "okupiti raznoliku i darovitu ekipu u Bijeloj kući za rad na "ambiciozom programu promjena i pokušati prevladati podjele naše zemlje".  

Predsjednik Donald Trump je 3. studenoga izgubio izbore prema svim projekcijama glavnih američkih medija, ali još odbija priznati poraz i vodi pravnu bitku za poništenje izbornih rezultata. 

Bidenovu odluku pohvalili su demokrati, a Elizabeth Warren nazvala je to super izborom" jer Ron Klain "razumije razmjere sanitarne i gospodarske krize i posjeduje iskustvo za vođenje sljedeće administracije".

 

>> VEČERNJI TV Granić: 'S Bidenom sam 90-ih pet sati razgovarao, a Soros me nagovarao na utrku za Pantovčak'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SI
sisavac
11:34 12.11.2020.

malo se zamisliš nad ovime... sa 59 godina preuzimaš osoblje bijele kuće. sa 78 odlaziš na novi posao, predsjednik... u rh sa 59 godina skupljaš novac za podmititi nekog da odeš u prijevremenu mirovinu. sa 78 ti si već dobrih 20 godina u mirovini... kasnimo mi jako za drugima.

AA
aabbcc
11:49 12.11.2020.

Bilden je dobar, pravi izbor za borbu protiv korone i zastitu starackih domova da virus ne probija u njih.