četiri godine

Nožem ubio pse i silovao djecu iz mjesta

Foto: DPA/PIXSELL
Nožem ubio pse i silovao djecu iz mjesta
04.03.2015.
u 08:02
S. B. psihički je nestabilan i prilično problematična ponašanja, a zna biti i nasilan. Najgori je kada popije, kažu mještani
Pogledaj originalni članak

S. B. (41) iz Donjih Andrijevaca nepravomoćno je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen na četiri godine zatvora zbog dva teška kaznena djela na štetu malodobne djece, od kojih je jedno mlađe, a drugo starije od 15 godina.

Sud je prihvatio navode optužnice po kojoj je on tijekom pretprošle godine spolno zlostavljao i iskorištavao jedno te izvršio spolni odnošaj bez pristanka s drugim djetetom. Županijsko državno odvjetništvo nije se žalilo na presudu, ali S. B.-ov branitelj po službenoj dužnosti podnio je žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud.

- Iako je optuženik cijelo vrijeme tvrdio kako nije kriv ni za jedno niti za drugo djelo, dokaznim postupkom i vještačenjem nedvojbeno je utvrđeno kako je počinio kaznena djela za koja ga se tereti - rekao je predsjednik Sudskog vijeća Mile Soldo. S.B. je neoženjen i nezaposlen, a preživljava od socijalne pomoći i povremenog rada za nadnicu. S obzirom da je kažnjen s manje od pet godina zatvora, do pravomoćnosti presude ostat će na slobodi. Susjedi koji znaju za njegove sklonosti u strahu su za svoju djecu i čude se što i dalje slobodno šeta ulicama. Smatraju ga čudnim i uglavnom ga zaobilaze u širokom luku. Kažu da je agresivan prema djeci i životinjama, ali odraslima ništa ne smije.

- Psihički je nestabilan i dosta problematičnog ponašanja, a zna biti i nasilan. Najgori je kada popije, onda izvodi razne budalaštine po selu – opisali su ga mještani. Sa slučajem je bio upoznat i brodski Centar sa socijalni skrb, na kojemu su također izrazili nevjericu što S. B. već nije iza rešetaka. – Zaštitili smo djecu i pomogli roditeljima. Doista nam nije jasno zašto je taj monstrum i zlostavljač djece tako dugo na slobodi, jer očito je riječ o bolesnoj osobi – kazali su u Centru. Zgražavanje i osudu javnosti S.B. je izazvao i lani kada je nožem zaklao tri psa jer im je smetao njihov lavež, a prije sedam godina je pod utjecajem alkohola zapalio i majčinu obiteljsku kuću. 

>> Serijski ubojica pasa: Bacao ih je, izbo i pustio da uginu u krvi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
ObrenM
08:39 04.03.2015.

Centri za socijalnu skrb su leglo zla.Brzi su kada djecu treba oduzeti siromasnim roditeljima.Nista sporiji nisu kada njihovi djelatnici trebaju (radi nasljedja) potpisati ugovor o skrbi njihovih korisnika.Koliko je bilo afera sa podizanjem pomoci potrebitim,gdje je novac zavrsavao u lisnicama djelatnika centara?Zadarski centar je u par godina promijenio pet ravnatelja.Posteni siromasni ljudi tesko ostvaruju svoja prava kod centara,a najvise i najlakse do pomoci dolaze kriminalci,pijanci i doseljenici iz drugih drzava.Sada se cude kako je ovakav manijak na slobodi,a njihova sluzbena duznost je kontrolirati svaki slucaj ponaosob.

ZA
zambezi
08:49 04.03.2015.

Saaamo 4? Jedino ako poslije toga ide dozivotno u Vrapče.

DU
Deleted user
09:19 04.03.2015.

Kaj ne preciziraju da li je dobio 4 god za pse ili što je silovao djecu?.... znam da pretjerujem, ali više ništa nije normalno, veću zaštitu imaju kriminalci ili jadni psi od one dječice...