Nejednak tretman

Novi Zakon o nasljeđivanju i dalje ne spominje životne partnere

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Novi Zakon o nasljeđivanju i dalje ne spominje životne partnere
20.06.2018.
u 09:12
Dugine obitelji prozivaju Vladu, podsjećajući na 250 sklopljenih životnih partnerstava i njihovu djecu
Pogledaj originalni članak

Izmjene Zakona o nasljeđivanju koji je Vlada protekli tjedan utvrdila i poslala Saboru, kako sada stvari stoje, i ubuduće će govoriti o pravima bračnih i izvanbračnih drugova i njihove djece, a životne partnere ne spominje ni u jednom članku.

Takav je pristup ozlojedio udrugu Dugine obitelji, koja se u savjetovanje uključila priopćenjem u kojem Vladu i resorno Ministarstvo pravosuđa proziva za nejednako tretiranje 250 do sada sklopljenih životnih partnerstava i djece u tim obiteljima.

Iz Ministarstva odgovaraju da je Zakon o životnom partnerstvu iz 2014. godine izjednačio učinke takvog partnerstva i izvanbračne zajednice te da nema potrebe za dodatnim propisivanjem, no ostaje nejasno zašto Vlada odbija u zakon izrijekom nakon bračnih i izvanbračnih partnera uvesti i istospolne, kad im je država već dala pravo sklapanja životnog partnerstva.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar rubinet
rubinet
12:27 20.06.2018.

naravno...pokojnu osobu trebaju i moraju naslijediti sinovi,kćeri,unuci,unuke.. pokojnog muža može naslijediti supruga,pokojnu suprugu muž....sve je jasno..i prirodno...

Avatar rubinet
rubinet
12:38 20.06.2018.

Ako pak netko želi ostaviti svoje nekretnine ili pokretnine omiljenom fikusu,mački,zlatnoj ribici..postoji oporuka,odvjetnici ..

DU
Deleted user
12:48 20.06.2018.

Svaka majka i otac su ponosni na dijete koje ima životnog partnera...Bolesno