Nije im jasno

Novi izbori stajat će Vukovarce 500.000 kn. Zašto? Ne zna se

Foto: Branimir Bradarić/VLM
Novi izbori stajat će Vukovarce 500.000 kn. Zašto? Ne zna se
10.12.2010.
u 16:52
Zasad je poznato tek da se izbori moraju raspisati u roku od 60 dana, da će grad voditi povjerenica I. Azenić Dubravčić i da neće biti proračuna za 2011.
Pogledaj originalni članak

Ni dan nakon što je Vlada donijela odluku o raspuštanju Gradskoga vijeća, u Vukovaru još nema službenog obrazloženja koje bi objasnilo takvu odluku. Poznato je samo da je Vijeće raspušteno, da se u roku od 60 dana moraju raspisati novi izbori i da će dužnost povjerenice Vlade obnašati Ivana Azenić Dubravčić.

Gubljenje vremena

Zna se i da će Vukovar gotovo cijelu sljedeću godinu izgubiti, a da će prvih nekkoliko mjeseci 2011. godine grad biti bez proračuna.

– Mislim da znam pozadinu. Smatram da je to politička odluka i rezultat lobiranja pojedinih ljudi u HDZ-u. Poznato je nezadovoljstvo dijela vijećnika, želja da njihov predsjednik sjedi u Vijeću, ali i da se žele riješiti dijela svojih vijećnika koji su poslije unutarstranačkih izbora postali nepodobni – rekao je gradonačelnik Željko Sabo, dodajući da se novac koji će se potrošiti na izbore mogao mnogo kvalitetnije potrošiti.

– Riječ je o pola milijuna kuna koje smo mogli dati za stipendije, a ne za nove izbore – kaže on. Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna kaže, pak, da njegova stranka poštuje odluku Vlade te da je već sada spremna za nove izbore.

– Vrijeme dok ne budu provedeni izbori nije izgubljeno i grad će normalno funkcionirati, jer će se raditi po ovogodišnjem proračunu – drži Barna. Za izbore su spremni i u HSP-u dr. Ante Starčević.

– Odgovornim smatram Državno izborno povjerenstvo, ali držim da će ovi izbori pomoći Vukovaru, jer smo došli u situaciju kada se ne zna tko ima većinu u Vijeću i tko kontrolira gradske tvrtke – kaže njihov gradski čelnik Marijan Pavliček.

“Kriv” je vijećnik?

U SDSS-u nisu željeli komentirati odluku dok ne dođe i službeno obrazloženje.
– Možda je razlog neimenovan 30. vijećnik iz srpske manjine, ali možda je zasmetala i skora rasprava o stambenoj problematici, što nekome ne odgovara – kaže predsjednik vukovarskog SDSS-a Dejan Drakulić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SP
spancro
11:43 27.12.2010.

vidi se da ovi na slici uopce ne gladuju

SA
satar
23:46 11.12.2010.

jadni mi sa starom ali i sa novom vlasti u gradu.Jedan je roker pjevao Vlasta je kurva.

VE
velikazmija
08:46 07.02.2011.

ovo sad čeka i na državnoj razini srbi i crveni i to je crvena hrvatska -- stanimirović kuka što srbi imaju nekoliko stranaka i to s pravomm isto pravo vrijedi i za hrvate ili žele da se crvenimoo -- zato ovi su se napljačkali za nekoliko generacija - valjda će stati -- jer dtugi će istim stopama ovih -ja tako razmišljam ---