OPET NESTABILNO

Pljusak i tuča se spustili na Zagreb, upaljen žuti alarm za cijelu Hrvatsku

Foto: PIXSELL
vrijeme
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
kiša
Foto: PIXSELL
vrijeme
Foto: Zagorje.com
Foto: Zagorje.com
Foto: Zagorje.com
Foto: Zagorje.com
Foto: Zagorje.com
Foto: Željko Bošković
Foto: Željko Bošković
13.07.2019.
u 16:12
Ako je i vaše mjesto zahvatilo nevrijeme šaljite nam fotografije i videa na javi@vecernji.net
Pogledaj originalni članak

Očekuje nas još jedan dan s nestabilnim vremenom. Najavljeno je promjenljivo i nestabilno vrijeme uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Oko 15.30 sati spustio se jaki pljusak na zagrebačkom području, mjestimice praćen tučom.

Oko 14.30 minuta dio Zagorja ponovno je poharala tuča. Prema prvim informacijama tuča je padala na području Lobora, Mača, Mihovljana, Starog i Novog Golubovca, prenosi zagorje.com.  Crni oblak koji je naglo stigao od strane Ivanščice u svega par minuta uz grmljavinu donio je tuču koja je u loborskom naselju Šipki istim intenzitetom padala dobrih deset minuta, veličine debelih lješnjaka. Čitatelji javljaju da je tuča padala i na području Zlatara, Zlatar Bistrice, Dubovca u Gornjoj Stubici,  Poznanovca, Bedekovčine, Brestovca Orehovičkog, Zaboka, Svetog Križa Začretja.

Prošli vikend je nevrijeme nosilo krovove, čupalo drveće i napravilo ogromnu štetu. Još se nisu ni sanirale štete, a ponovo tuča da završi započeto. 

Nakon sinoćnjeg nevremena i grmljavinske oluje, danas nas je u 14,30 sati mjesto Klenice iznad Pregrade opet pogodilo nevrijeme, ali ovaj put s tučom veličine graška. Ovo je bila četvrta tuča u nešto više od mjesec dana. 

U prvom dijelu dana kiša i pljuskovi očekuju se na zapadu, a do večeri će se proširiti na veći dio zemlje. Osobito duž obale pljuskovi mogu biti izraženiji, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Upaljen je i žuti meteoalarm za veći dio Hrvatske, a za splitsku regiju očekuju se izraženiji pljuskovi i grmljavina.

"Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", piše meteoalarm.

Foto: DHMZ
DHMZ
Foto: Screenshot/DHMZ

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će umjereno do jako jugo i istočni vjetar okrenuti na buru, najprije na sjevernom dijelu, zatim i na ostatku obale. Uz nestabilnosti vjetar će lokalno biti pojačan.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26, na Jadranu od 24 do 28 stupnjeva Celzijevih. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

ST
stefj
18:07 13.07.2019.

Koja je to postala propagandna mašinerija, ta meteorologija... Treba ljudima reći da je kiša normalna stvar, da je vjetar normalna stvar, sunce isto. Niše nije smak svijeta, ljudi su preživjeli i puno gore stvari... Evo danas, žuti alarm, a pale 3 kapi kiše i malo se smračilo. Zar smo odmah trebali trčati u crkvu i tražiti spasenje? Antikrist dolazi?

DU
Deleted user
11:09 13.07.2019.

dosadni ste sa dizanjem panike

B1
broj 1
16:50 13.07.2019.

Za tvoj intelekt,D.J. Krmak je plafon,tupi stvore.