IVICA ĐOLO

Novac potrošio na dugove i kockanje

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Novac potrošio na dugove i kockanje
04.09.2018.
u 06:30
Županijski sud u Zagrebu ovaj tjedan odlučuje o optužnici protiv Ivice Đole te još nekoliko osoba koje USKOK tereti da su više građana prevarili za devet mil. kuna
Pogledaj originalni članak

Da nije lako lagati ni tehnicirati s više lažnih identiteta, pogotovo ako od naivnih građana želite izvući novac, najbolje zna Ivica Đolo (40), čovjek koji se predstavlja kao poduzetnik, a široj je javnosti poznat i kao suprug bivše Miss Universe Ivane Delač Đolo te predsjednik malonogometnog kluba Nacional i futsal Udruge prvoligaša. Jer to laganje dovelo ga je do niza prijevara te na koncu i optužnice koju je protiv njega te Hrvoja Farkaša, Roberta Pavlovića, Gabrijela Vuksana i Zorana Garića podigao USKOK.

Zločinačko udruživanje

Hoće li ta optužnica postati pravomoćna, zagrebački Županijski sud treba odlučiti ovaj tjedan, a njome USKOK Đolu i ostale tereti za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su na prijevaru od naivnih, a ponekad i pohlepnih građana izvukli gotovo devet milijuna kuna. Prema optužnici, Đolo i ostali terete se da su početka 2015. do travnja 2017. većem broju osoba lažno predočavali da im mogu omogućiti da po povoljnim cijenama kupe nekretnine na području Zagreba. Zainteresiranim kupcima tvrdili su da im mogu srediti da kupe stanove po cijenama nižim od tržišnih jer je riječ o derutnim stanovima ili stanovima osoba koje su umrle bez nasljednika pa su stanovi prešli u vlasništvo Grada Zagreba. USKOK u optužnici tvrdi da su se Đolo i ostali potencijalnim kupcima pri tome lažno predstavljali kao gradski službenici ili čak i kao suci!?

A kako je ta očito dobro isplanirana prijevara funkcionirala, istražiteljima je objasnio sam Đolo u svojoj obrani.

– Svojim suoptuženicima kazao sam da na toj priči možemo zaraditi novac. Objasnio sam da je već prije nas postojala grupa koja je tako radila. Sve što smo trebali bilo je naći zainteresirane kupce. Mislim da je bilo 20-ak takvih ljudi. Kada bismo ih našli, rekli bismo im da znamo da postoje prazni stanovi bez vlasnika koji se mogu kupiti za malo novca. Objašnjavali smo im da im mi to možemo srediti, a sve što su kupci trebali napraviti bilo je da plate troškove te da plate oko 1550 kuna po kvadratu za otkup stana kako bi se tobože ugovor o otkupu stana sklopio s Gradom Zagrebom. Kupcima smo govorili da u stan mogu ući kada plate otkup, i to u nazočnosti sudskog ovršitelja, javnog bilježnika i predstavnika Grada Zagreba – kazao je Đolo istražiteljima.

Sudske ovršitelje i predstavnike Grada Zagreba glumili su Đolo i njegovi suoptuženici, koji su se predstavljali kao zaposlenici Grada Zagreba ili djelatnici Općinskog suda u Zagrebu, a sve kako bi prikrili svoj pravi identitet.

Predstavljao se kao sudac

– Predstavljao sam se kao Davor Horvat, Hrvoje, Zoran te kao Zoran Kovačević, sudac Općinskog suda u Zagrebu. Kako bismo prikrili sadržaj komunikacije, posebno one koja se odnosila na lažni otkup stanova, koristili smo se Viberom i WhatsAppom. Sada mi je žao zbog svega što sam učinio i spreman sam oštećenima nadoknaditi štetu. Novac koji sam dobio od njih potrošio sam na vraćanje dugova i kockanje – kazao je Đolo u svojoj obrani.

Obrane su iznijeli i ostali optuženici, mahom priznavši počinjenje djela, a u svojim iskazima objašnjavali su da im je lažne sudske iskaznice sređivao Đolo. Neki od njih bili su svjesni da se radi o nelegalnom poslu, no pravdali su se da su u cijelu priču ušli jer su i sami bili u financijskim problemima. Svi su uglavnom u obranama tvrdili da je Đolo bio onaj koji je osmislio cijelu tu prevarantsku priču. 

Pogledajte video: Kako građani dijela Novog Zagreba reagiraju što ostaju bez tramvaja

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

DU
Deleted user
07:30 04.09.2018.

Koji krkan... a koje tek pohlepne naivčine koje bi omastile brk za 1550 kn/m2. Hehehe, trebalo bi im taj gubitak zaračunati ili kao porez na budale, ili kao troškove edukacije sivih stanica...

Avatar navijač
navijač
07:42 04.09.2018.

Nij blesav da vrati novac, zato każe da je potrošio. Dobit će neku minimalnu kaznu i to je sve.

AL
alf
11:41 04.09.2018.

Interesantno, i on je imao misicu? Ocito, one vole one koji trose tudji novac, a ne one koji posteno zarade. To su te "ugledne" misice, mislim da ih se naziva krivim imenom.