Reakcija na presudu

Nova TV: Nedvojbeno je da se objavljenim prilogom radilo u korist žrtve

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Zagreb: Montiranje emisije Provjereno u Novoj TV
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Zagreb: Montiranje emisije Provjereno u Novoj TV
31.03.2023.
u 13:48
Novinar Ivan Čorkalo i urednica Ivana Paradžiković nepravomoćno su osuđeni na uvjetne zatvorske kazne zbog "povrede tajnosti postupka"
Pogledaj originalni članak

Kao što smo pisali, novinar Ivan Čorkalo i urednica Ivana Paradžiković nepravomoćno su uvjetno osuđeni na po 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine jer su u prilogu emisije Provjereno na Novoj TV prije nešto više od tri godine počinili kazneno djelo "povrede tajnosti postupka" u kojem je dijete bilo žrtva seksualnog delikta od strane člana obitelji. Za komentar smo upitali i Novu TV.

- Vjerujemo da će viši sud presuditi u korist našeg reportera Ivana Čorkala i nekadašnje urednice Provjerenog Ivane Paradžiković. Nedvojbeno je, naime, da se objavljenim prilogom radilo u korist žrtve i da je taj prilog doprinio raščišćavanju jedne vrlo mučne i tragične situacije. Da nisu javno ukazali na propuste određenih službi, pitanje je kako bi sve završilo za aktere te priče - poručuju s Nove TV.

Podsjetimo, riječ je o nepravomoćnoj presudi na koju postoji pravo žalbe.

Video: Severina na sudu proglašena krivom za vrijeđanje socijalne radnice, otkriveno što joj je rekla

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

VL
Vladek37
14:29 31.03.2023.

Treba ih zatvoriti a ne uvjetno kažnjavati.

BJ
bjmaro
14:40 31.03.2023.

Nedvojbeno da pojedine TV redakcije smatraju da mogu raditi sta žele (upadati nekažnjeno u tuđe kuce , uništavati žrtve sex. delikta Itd) Nadam se da ce konacno i javnost reagirati.Ova presuda je dobar znak za naše pravosuđe

Avatar fidelio
fidelio
15:15 31.03.2023.

Na sudu se odlučuje je li neki zakon prekršen ili ne, a ne je li nešto po mišljenju suda dobro ili loše... Pravda je slijepa...