Ujedinjeno Kraljevstvo

Nova britanska stranka želi poništiti Brexit

Foto: Reuters/PIXSELL
Nova britanska stranka želi poništiti Brexit
19.02.2018.
u 15:52
Stranka obnove, osnovana prošle godine po uzoru na Macronov pokret "En Marche" koji ga je doveo na vlast, priopćila je da će aktualizirati raspravu o Brexit
Pogledaj originalni članak

Nova stranka na britanskoj političkoj sceni, inspirirana usponom na vlast francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, pokrenula je u ponedjeljak nacionalnu izbornu kampanju kojoj je cilj zaustaviti  Brexit - izlazak zemlje iz Europske unije.

Stranka obnove, osnovana prošle godine po uzoru na Macronov pokret "En Marche" koji ga je doveo na vlast, priopćila je da će aktualizirati raspravu o Brexitu, ujedno optuživši glavne stranke da su izgubile dodir s biračima koji se osjećaju izdanim od političkih elita.

"Namjeravamo biti oštri prema Brexitu i oštri prema uzrocima koji su do njega doveli. Izvršit ćemo pritisak na zastupnike da razmotre pitanje nacionalnog interesa i vrate ostanak u Uniji ponovo na stol u glasovanju o konačnom sporazumu s EU-om", kazao je glavni strateg stranke James Torrance.

Premijerka Theresa May, čija je stranka oko Brexita podijeljena, ima samo osam mjeseci da s EU-om sklopi sporazum o povlačenju, ali inzistira da će Britanija napustiti Uniju u 23 sata po GMT-u, 9.  ožujka 2019.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GO
goran2hr
10:56 20.02.2018.

Stara priča. Eurofili protiv narodnog rederenduma. Tako je i kod nas.

TO
Toni70
23:16 19.02.2018.

Nova britanska stranka želi poništiti Brexit ili drugim rječima reči nema veze što narod večinski demokratskim odluči mi nsa par smo pametniji i spremni dalje pod Merkelicinu komandu i dokle god ona može da nama komanduje i uči nas pameti .....