Nova adresa: I kad se useli, Mesića će dočekivati radnici

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Nova adresa: I kad se useli, Mesića će dočekivati radnici
25.01.2010.
u 13:18
– Unutarnje uređenje zgrade bit će završeno na vrijeme, do polovice veljače, kako je i predviđeno. Međutim, vanjsko uređenje vile neće biti gotovo do Mesićeva useljenja jer to uvjetuju rokovi javne nabave koje moramo poštovati, ali i vremenske prilike, za koje ne znamo hoće li biti povoljne za postavljanje fasade.
Pogledaj originalni članak

Nakon što se predsjednik Stipe Mesić s Pantovčaka preseli u svoj novi ured, morat će se pomiriti s majstorima u kući jer se još dovršava pročelje vile u Grškovićevoj 13.

Ima li prigovora?

– Unutarnje uređenje zgrade bit će završeno na vrijeme, do polovice veljače, kako je i predviđeno. Međutim, vanjsko uređenje vile neće biti gotovo do Mesićeva useljenja jer to uvjetuju rokovi javne nabave koje moramo poštovati, ali i vremenske prilike, za koje ne znamo hoće li biti povoljne za postavljanje fasade – kaže Gordana Anđelić, načelnica Odjela za održavanje, investicije i rezidencijalne potrebe.

Naime, po zakonu treba pričekati do kraja mjeseca i vidjeti ima li tko prigovora na izbor izvođača radova na fasadi, a onda bi u roku od dva mjeseca ona trebala biti dovršena. To znači – potkraj ožujka ili početkom travnja. Još nije određeno ni kakve će boje biti fasada, a tu odluku moraju donijeti iz Gradskog zavoda za zaštitu spomeničke kulture jer je vila pod njihovim nadzorom.

Obnova Mesićeve vile počela je početkom prosinca prošle godine kada je sanirano krovište. U to je utrošeno 257 tisuća kuna plus PDV. Unutarnje uređenje započelo je prije nešto više od mjesec dana.

Grad bira boju prozora

Zanimljivo je istaknuti da se na vili ne mijenjaju stari prozori, nego se glancaju i ponovno boje. Mijenjaju se jedino prozori i vrata koji su posve truli, ali identičnima. Sve to nadziru službenici iz Gradskog ureda za spomeničku kulturu koji su već odredili da vanjski prozori budu sive i bijele boje.

– Promijenjena je kotlovnica jer je stara dotrajala, a sve prostorije unutar zgrade, koja je sagrađena 1937., ostaju kakve su bile – dodaje Gordana Anđelić.

Prvi izračuni troškova obnove vile, u kojoj je do 2000. godine bila rezidencija službenika američkog veleposlanstva, govorili su da će biti potrebno oko 700 tisuća kuna. Međutim, kada su majstori ušli u tu zapuštenu vilu i počeli obnovu, postalo je jasno da će biti potrebno dvostruko više novca nego što je bilo planirano – milijun i 300 tisuća kuna plus PDV. Uređenje vile neće biti raskošno, što se vidi po izboru pločica, radijatora, parketa i ostaloga u njoj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

OB
-obrisani-
17:22 26.01.2010.

tko to koristi moje ime zasto ne objavite sta posaljem.udba

AD
adiafora
18:54 26.01.2010.

Kaj dugi, to znači da će se Josipović kad ne bude više predsjednik gurati zajedno s Mesićem u istoj vili i neće tražiti drugu?

KA
Karla
16:00 26.01.2010.

Sad pokazuje svoje pravo lice. Sve radi samo za sebe i svoju korist a na štetu Hrvatske. Sad nek bude predsjednik građanin i nek živi kao i svi ostali građani. Sramota što dozvoljava da se toliki novac poreznih obveznika troši na njegovu udobnost.