Kolumna

Nobelovac koji se boji ratovanja

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Nobelovac koji se boji ratovanja
05.05.2014.
u 12:00
Paradoksalno je, naime, da je lider svjetske sile frustrirajuće oprezan u vođenju vanjske politike u trenucima kad snimci iz Ukrajine najavljuju da najgore tek dolazi.
Pogledaj originalni članak

Dvije godine nakon što je pobijedio na izborima u kojima se vanjska politika jedva spominjala, predsjednik Obama pozvan je da zaustavi rat između Ukrajine i Rusije, a možda i širi!

Pitanje je ipak može li on artikulirati plan kojim bi porazio Putina? Paradoksalno je, naime, da je lider svjetske sile frustrirajuće oprezan u vođenju vanjske politike u trenucima kad snimci iz Ukrajine najavljuju da najgore tek dolazi.

I dok Amerikanci žele čuti od Ovalnog ureda koji je sljedeći mogući Putinov potez i koliko je državni vrh SAD-a na njega spreman, neki analitičari tvrde da Obama nije u stanju kontrolirati sva svjetska zbivanja. Kad je došao u Bijelu kuću bio je u pravu pokušavajući graditi bolje odnose s Rusijom. Nakon napada na Krim, dao je Putinu diplomatsku mogućnost da se povuče, ali Moskva se ne zaustavlja. Obama ne želi vojni obračun s Putinom, dobio je Nobela za mir, računa na Europu i vjeruje da su strože sankcije najbolje za obuzdavanje Rusije. Do kada?

>> Obama: Nobela za mir daju zbilja svima, moguće da ga dobije i Putin! 

>> Sada svi čekaju kakav će potez povući Putin 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

NE
neboiznadzagreba
13:17 05.05.2014.

Jedan od jadnijih članaka napisanih u posljednje vrijeme , gospođa Jadranka kao da ga je napisala na "na brzaka", između posjeta dvama veleposlanstvima .

RA
rafaell
13:54 05.05.2014.

Ovaj članak kao da je pisao komentator,a la drAmer i sl.koja novinarka,podsjetila me na onu Ante Kovačevića o ženama,mudracima i madracima,ako je prenesena propaganda bez njenog doprinosa dovoljno govori o inteligenciji onoga tko je sastavio ovu umotvorinu i kome je namjenjena

Avatar poklon1234
poklon1234
12:45 05.05.2014.

kako ne ratuje?! sve novine izvještavaju da FBI i njen ogranak za inozemstvo CIA imaju svoje urede u kijevu i da komanduju kako vladom tako i vojskom ukrajine... čim rusi uđu na istok NATO će na zapad... to im je plan od početka... niti su rusi reagirali za bombardovanje srbije i otcepljenje kosova niti su ameri reagirali za krim itd...