pretekla i kanadu

Njemačka je nakon SAD-a država s najvećim brojem doseljenika

Foto: DW screenshot
Njemačka je nakon SAD-a država s najvećim brojem doseljenika
22.05.2014.
u 08:56
Najveći broj doseljenika u Njemačku potječe iz Poljske ili kriznih zemalja na jugu Europe (Španjolska, Italija)
Pogledaj originalni članak

Njemačka je jedna od najomiljenijih doseljeničkih zemalja među ljudima kojim napuste svoju domovinu. Nakon SAD-a, Njemačka je druga na listi koju je objavio OECD (Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj).

Savezna republika je u međuvremenu pretekla klasične doseljeničke zemlje poput Kanade ili Australije. Najveći broj doseljenika u Njemačku potječe iz Poljske ili kriznih zemalja na jugu Europe (Španjolska, Italija). Sve je više i doseljenika iz Hrvatske i susjednih država.

>>Sloboda kretanja samo za bogate?
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OD
oltar domovine
09:57 22.05.2014.

znaci najbolja zemlja da se lijepo zivi dostojno covjeka ....bravo za tetu angelinu i njenu politiku i vodjene drzave !

SU
Superhero
18:03 30.05.2014.

Talijani su druga prica.. oni su bjezali u Njemacku poslje WWII i sad kad je krizu.. Italija, da nije korumpirana, mogla bi komotno sa Njemackom da konkurise jer ima sve.. od industrije do jaki banaka.. i plus turizam. Osim toga ti koji idu u Njemacku su Talijani s Juga - sumnjam da sjeverci idu tamo jer ne vidim kako bi im bilo bolje. Losa hrana, lose vrijeme a isti uvjeti manje vise. Grci i Spanci su druga prica.

Avatar poklon1234
poklon1234
20:39 22.05.2014.

zaboravio novinar dopisati da pridošlice ovdje čeka pakleni dril, gori nego u specijalnim jedinicama :-) većina tih obrazovanih došljaka čim skupe malo novca brišu u FR ili na sjever i ja ću čim skupim malo para... lakše je sa đavolom nego s današnjim njemcima.... uh