REAKCIJA NA ZAHTJEVE

Plenković: Nitko meni neće određivati s kim ću graditi većinu

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Plenković: Nitko meni neće određivati s kim ću graditi većinu
13.09.2018.
u 13:47
Nisam još vidio što su rekle braniteljske udruge. Ali neće meni nitko kao predsjedniku HDZ-a odlučivati s kim ću graditi parlamentarnu većinu, rekao je Plenković
Pogledaj originalni članak

Premijer Andrej Plenković novinarima je nakon sastanka u Uljaniku rekao kako je ispunio obećanje jer su se plaće za radnike počele isplaćivati i kako će nakon sjednice Vlade predstaviti mjere za brodogradnju, prenose 24sata.

Dok je Plenković bio u Uljaniku, u Zagrebu su predstavnici braniteljskih udruga s HDZ-ovim saborskim zastupnikom Stevom Culejem imali konferenciju za novinare na kojoj su tražili da se preispita suradnja s koalicijskim partnerom Miloradom Pupovcem dok se on ne očituje o zločinima u Domovinskom ratu.

– Što se tiče ratnih zločina, imam jednaku želju da se ti zločini procesuiraju i s te strane imam razumijevanja za temu koju je potaknuo gradonačelnik Penava. Ali nemam razumijevanja za tehnologiju kako je to napravio. To se tako ne radi. On ima i odgovornost prema političkoj procjeni i tajmingu kako je to napravio. To sam mu i rekao, a rekli su mu i ostali članovi Predsjedništva HDZ-a. Ići na emociju onih koji su najviše stradali, u ovom trenutku, i davati povoda onima koji žele srušiti Vladu, to je nešto sasvim drugo – rekao je Plenković.

– Nisam još vidio što su rekle braniteljske udruge. Ali neće meni nitko kao predsjedniku HDZ-a odlučivati s kim ću graditi parlamentarnu većinu – dodao je.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 258

DU
Deleted user
14:49 13.09.2018.

Nije sporno zastupanje hrvatskih građana srpske nacionalnosti u institucijama Republike Hrvatske pa tako i u vladajućoj koaliciji.Odavno je već sporan isključivo Pupovac,kao osoba I već kao institucija,i sva neprincipijelnost vezana uz njega.Nisu samo branitelji ti koji traže njegov odlazak već i značajan dio građanstva.Zar se koalicija i većina održava na životu samo jednim,neprincipijelnim,glasom prevage? Što se tiče inicijative g.Penave svakako da je dobrodošla.Zar je potrebno čekati da svi sudionici zločina pomru,pa da se žrtvama bave povijesničari ala Goldstein ili aktivisti a la Pusić,ili pak da sa druge strane naši vrli susjedi pronose epopeje kako su u Hrvatsku donosili cvijeće,a mi smo ih tako miroljubljive i samoljubljive sasijekli? Iznesite imena i prezimena,pronađite nestale. Hrvatska mora kročiti naprijed u šestoj brzini,a za sada je između lera i druge? Vlada mora,uza sve rezultate dobre i loše,shvatiti da je previše toga što u Hrvatskoj valja popraviti,ispraviti i unaprijediti. Nezavaravajmo se nagađanjima kako je kod nas sve divno i krasno. Ujedno,gledajmo se riješiti licemjerja pa stoga se okrenimo istini i radu.

Avatar Ribnik400
Ribnik400
16:01 13.09.2018.

Plenković zaboravio nadodati …….. OSIM BRISELA!

JO
jozoblekic
16:36 13.09.2018.

Vidjeçeš na idućim izborima