MOSTOV POLITIČKI TAJNIK

Nikola Grmoja: Mađer se nije mogao kandidirati na izborima iz 2017. zbog zatvorske osude

Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Nikola Grmoja: Mađer se nije mogao kandidirati na izborima iz 2017. zbog zatvorske osude
04.01.2019.
u 16:30
Grmoja o Mađeru i Plenkovićevoj većini
Pogledaj originalni članak

Mladen Mađer, najnoviji Bandićev prebjeg, nije se mogao kandidirati na lokalnim izborima 2017 godine, tvrdi Mostov politički tajnik i saborski zastupnik. 

- Znate zašto? Kao načelnik Općine Novigrad Podravski pravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine. Zahvaljujući prijedlogu Mosta izmijenili smo Zakon o lokalnim izborima pa su i uvjetne osude postale zapreka za kandidiranje. Most je identičnu odredbu predložio i u svom Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor - kaže Grmoja te dodaje kako se taj prijedlog nalazi u proceduri već godinu i pol dana. 

- Plenkovićeva nedemokratski osvojena većina ne želi o njemu raspravljati. Sada vidimo i zašto. Osuđenima, korumpiranima i pokvarenima lakše je manipulirati, lakše ih je kupiti i osigurati si bokove i oktroiranu većinu. Podsjećam da je i Ustavni sud preporučio usklađivanje Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski Sabor sa Zakonom o lokalnim izborima tako da na svim izborima trebaju vrijediti jednaka pravila kandidiranja. Zar je logično da netko ne može biti načelnik neke male općine, a može biti zastupnik u Hrvatskom Saboru? Sumrak demokracije koji polako, ali sigurno pada na Hrvatsku nije puko dnevnopolitičko pitanje. Riječ je povijesnoj i sudbinskoj odgovornosti koju će neki imati na duši ako ne shvate svu tragediju posljednjih događaja u Hrvatskom Saboru - stoljetnoj instituciji naše državnosti - zaključuje Grmoja. 

>>Pogledajte video - Nikola Grmoja u Saboru

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

RI
rimac444
22:31 04.01.2019.

tovaru grmboja da si imalo pošten priznao bi barem samom sebi da si ti i tvoja bagra parazit i kriminalac koji pljačka ovaj narod. Sramota je da vas plaćamo za sranja koja činite ovom narodu.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
16:54 04.01.2019.

Kad ce berba mandarina?

Avatar OPG
OPG
17:55 04.01.2019.

Da je ostao s Beljakom to Grmoji ne bi smetalo.