Nijemci u Grčkoj

'Nikako nemojte reći kuharu da ste turisti iz Njemačke!'

Foto: ilustracija
'Nikako nemojte reći kuharu da ste turisti iz Njemačke!'
19.07.2015.
u 13:21
Grčki domaćini kažu da njihova ljutnja nije usmjerena na njemački narod
Pogledaj originalni članak

Njemačka obitelj Bayer, koja boravi na odmoru na grčkom otok Kreti, našla se u nezgodnoj situaciji zato što su mislili da kao pripadnici nacije koju Grci najviše krive za svoj financijski slom tu nisu dobrodošli.

Britanski dnevni list Guardian u svojoj reportaži s Krete piše da su izbjegavali govoriti njemački i da su čak razmišljali da se pretvaraju da su zapravo Španjolci. No na kraju su konobaru u jednom restoranu ipak priznali odakle dolaze. On se nasmijao i kazao im da im se ništa loše neće dogoditi. Ipak, otac obitelji ga je zamolio da kuharu koji im bude pripremao obrok ne kaže da su oni Nijemci. I drugi njemački turisti na Kreti izbjegavaju u javnosti govoriti svojim jezikom.

Grčki domaćini kažu da njihova ljutnja nije usmjerena na njemački narod, a osobito ne na turiste koji dolaze u Grčku, već na njemačke političare.

>> Grčka ne smije pasti u zagrljaj ruskog medvjeda

>> Dala ostavku u grčkoj vladi: Sporazum je grčka agonija!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

DA
danebi
13:57 19.07.2015.

ma da, koda se to ne cuje...kojeg li glupog savjeta

TO
tolitol
15:32 19.07.2015.

Bila mi je kolegica upravo prošle godine na toj istoj Kreti te joj je pri kupovini njemačkih novina nekoliko puta na različitim mjestima vrlo bezobrazno odbrušeno. A to je bilo tada. Mogu se misliti kako je sada. Balkan je Balkan. Emocije uvijek imaju prednost nad razumom, a Grci su se u čitavoj priči oko otplate duga pokazali kao razmažena derišta koja racionalno ne žele razmišljati. Grčko društvo je bolesno, a ova "anegdota" je samo jedan od trivijalnih simptoma te bolesti.

MA
manjabegic
13:52 19.07.2015.

ne smiju niti na jadranu jer ce vecera u protivnom biti puno skuplja....