Zaustavili Audi njemačkih oznaka

Nijemac im bio sumnjiv, pokušao je odšetati, a onda su kod njega i hrvatske suputnice našli gomilu droge

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Nijemac im bio sumnjiv, pokušao je odšetati, a onda su kod njega i hrvatske suputnice našli gomilu droge
25.03.2023.
u 18:04
Daljnjim postupanjem policije, vozač je odbio ponuđeno testiranje na droge te se pokušao pješice udaljiti zbog čega su nad njim uporabljena sredstava prisile
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Policijske postaje Biograd i Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. - Jučer, 24. ožujka oko 13.30 sati u Dragama policijski službenici zaustavili su automobil Audi njemačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 30-godišnjak dok se kao putnica u vozilu nalazila 44-godišnja hrvatska državljanka.

 

Daljnjim postupanjem policije, vozač je odbio ponuđeno testiranje na droge te se pokušao pješice udaljiti zbog čega su nad njim uporabljena sredstava prisile, a od putnice je oduzeto oko 13,1 gram marihuane. Vozač i putnica su privedeni u službene prostorije policije. Tijekom kriminalističkog istraživanja, kod 30-godišnjaka je pronađeno i oduzeto oko 67,9 grama droge amfetamin pakirano u dva pojedinačna pakiranja. Temeljem naloga nadležnog suda u Zadru izvršena je i pretraga automobila osumnjičenog te je pronađeno oko 19,5 grama droge amfetamin, 12 tableta droge MDMA- tzv. „ecstasy“ te 6 komada LSD-a.

 

Protiv osumnjičenog se zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava, te je danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 

Također, nadležnom sudu u Zadru, protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok se protiv 44-godišnjakinje podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga - istakla je Ivana Grbin glasnogovornica zadarske policije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.