NEŽELJENA TRUDNOĆA

Šokantan podatak o milijunima žena: Oslanjaju se na ovu rizičnu metodu

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Šokantan podatak o milijunima žena: Oslanjaju se na ovu rizičnu metodu
29.06.2017.
u 10:12
Nadalje, kad ostanu trudne, milijuni žena nemaju potrebnu njegu
Pogledaj originalni članak

Više od 200 milijuna žena iz siromašnih zemalja svijeta koje ne žele ostati trudne ne koriste nikakvu kontracepciju i oslanjaju se na rizične metode kako bi izbjegle trudnoću zbog nedostatka novca ili informacija, pokazala je studija objavljena u četvrtak.

U izvješću se navodi da bi dostupna i pouzdana sredstva kontracepcije smanjila broj neželjenih trudnoća s 89 milijuna na 22 milijuna godišnje u svijetu. "Ciljevi seksualnog i reproduktivnog zdravlja žena u zemljama u razvoju su dostižni i dostupni", rekla je Ann Stars iz Instituta Guttmacher koji je sastavio izvješće.

Mnoge žene u Africi, Aziji i Latinskoj Americi nemaju novaca za moderna sredstva kontracepcije ili im ona nisu dostupna zbog drugih razloga, navodi taj institut sa sjedištem u SAD-u.

Nadalje, kad ostanu trudne, milijuni žena nemaju potrebnu njegu, dodaje se u izvješću.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.