Upisi prvašića

Neviđena gužva u Beogradu: Napala sam muža što nije spavao ispred škole kao i svi

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Neviđena gužva u Beogradu: Napala sam muža što nije spavao ispred škole kao i svi
02.04.2019.
u 18:42
Upisi su počeli danas ujutro, a roditelji su već sinoć ispred škole stajali s prekrivačima, ležaljkama i termosicama kako bi među prvima upisali svoje dijete u prvi razred
Pogledaj originalni članak

Neviđena gužva bila je sinoć ispred jedne beogradske osnovne škole, a razlog tome bio je upis djece u prvi razred.

Iako je u većini škola prijavljeno tek nekoliko desetaka djece, u naselju Mirijevo roditelji su doslovno kampirali kako bi upisali svoje dijete u Osnovnu školu ''Despot Stefan Lazarević''.

Upisi su počeli danas ujutro, a roditelji su već sinoć ispred škole stajali s prekrivačima, ležaljkama i termosicama, kao da su krenuli na kampiranje, piše Blic.

– Nisam vjerovala da će biti ovako dok nisam došla u šest sati, a i u tome sam pogriješila, trebala sam čekati jučer od 20 sati kao neki. Ljudi su se lijepo organizirali, ponijeli su prekrivače, ležaljke, termosice i spavali ispred škole. Oni su svoju djecu upisali, a što će biti s našom, vidjet ćemo – rekla je majka budućeg prvašića M. S.

Njezina prijateljica ljutita je pak na supruga jer nisu prenoćili ispred škole kao drugi roditelji.

– Suprug i ja ovo zajedničkim snagama rješavamo, on je čekao od pet do devet pa otišao na posao. Napala sam ga što nije došao ranije i ponio ležaljku kao i drugi i spavao ispred škole. Nije mi vjerovao, a lijepo sam mu rekla poučena iskustvima roditelja prethodnih generacija – kazala je ona.

U školi pojašnjavaju kako naselje raste iz dana u dan, a da školu pohađa 1543 učenika. Lani su upisali osam prvih razreda, no ove godine će moći upisati sedam odjela.

– Već smo upisali 211 prvašića od kojih njih 100 imaju braću i sestre u našoj školi. Možemo upisati najviše 33 djece po razredu, sve drugo je kršenje zakona – kažu u školi.

No, u zakonu stoji i kako je škola dužna upisati svu djecu koja joj teritorijalno pripadaju. Također, nigdje ne piše da prednost imaju djeca čiji su roditelji prvi predali papire za upis, a upis prvašića traje do 31. svibnja.

VIDEO Prosvjedi u Srbiji

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

DU
Deleted user
14:47 02.04.2019.

Nije mi jasno što je Večernji list htio postići sa objavom ove, za mene osobno apsolutno najnajnajnebitnije vijesti. Ima li kakva skrivena poruka u tome, neka pouka ili išta što bi moglo biti od koristi??? Hvala za neki iskreni, smisleni odgovor...

FR
Frtajler
19:49 02.04.2019.

Vaši zemljaci se upisuju u škole? To jelijepa vijest. Nebitna za Hrvatsku ali bitna za večernji i njegove vlasnike

DU
Deleted user
19:31 02.04.2019.

Koliko "autora" je upisalo svoju djecu?