mokri kolnici

Nesreća na A3 između čvorova Bobovica i Sveta Nedelja

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Rijeka: Zbog obilne kiše podignute su šahte iz kojih se slijevaju potoci
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Automobilom se zaletio u stup, policija obavlja očevid
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/DHMZ
29.09.2022.
u 07:51
Zbog lokalno izraženijih pljuskova moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali pa iz HAK-a vozače pozivaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak.
Pogledaj originalni članak

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Bobovica i Sveta Nedelja u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat, upozoravaju u četvrtak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog lokalno izraženijih pljuskova moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali pa iz HAK-a vozače pozivaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak.

Upozoravaju i kako je na autocesti A7 između tunela Jušići i čvora Jurdani uočen pas na kolniku.

Zbog izlijevanja rijeke Kupe i odrona za sav promet zatvorene su ŽC5033 Brod na Kupi – Čedanj i Brod na Kupi-Hrvatsko, LC58032 Zapeć – Blaževci te Murari-Sv.Bartol-Zamask.

Zbog radova na cesti večeras od 22 do 5 sati bit će zatvorena autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Skradin i Prgomet u oba smjera (zatvoreni i čvorovi Šibenik i Vrpolje). U istom razdoblju bit će zatvorena i autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Oštrovica u oba smjera te brza cesta Solin-Klis (DC1). Obilazak je starom kliškom cestom.

Međunarodna biciklistička utrka "CRO RACE 2022." održava se od 27. rujna do 2. listopada. Na prometnicama kojima se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa i posebna ograničenja, upozoravaju iz HAK-a. 

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Porozina-Brestova i Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik; katamaranska linija Mali Lošinj - Ilovik - Susak - Unije - Martinšćica - Cres - Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.