IMA I TOGA

Jedan ukrao 300 lustera, drugi krao kvake, a treći i četvrti kamene ploče iz crkve

Foto: Privatni album
Jedan ukrao 300 lustera, drugi krao kvake, a treći i četvrti kamene ploče iz crkve
29.11.2017.
u 14:27
Prema dosad utvrđenom vlasnici stanova i zgrada sveukupno su oštećeni za najmanje 2.600 kuna
Pogledaj originalni članak

Da lopovi svašta kradu više i nije neka novost, no u policijskim izvješćima doista se rijetko nađu primjeri o kojima je u utorak izvijestila PU primorsko-goranska. Tamo su naime dvije osobe osumnjičene i to zbog krađa lustera i kvaka!?

Muškarac (39) sumnjiči se tako da je sredinom studenog provalio u objekt smješten u sklopu jednog hotela u Novom Vinodolskom. Od tamo je potom ukrao više od 300 komada zidnih i stropnih lustera. Lusteri su bili odloženi jer su se u hotelu obavljali radovi, a 39-godišnjak se sumnjiči da je svih 300 lustera potom prodao.

Kome i za koliko novca trebalo bi se utvrditi daljnjom istragom. U Rijeci je pak uhićen 22-godišnjak koji se sumnjiči da je između 9. i 11. studenoga na području Podmurvica, Podvežice i Krimeje u Rijeci demontirao i s ulaznih vrata zgrada i stanova otuđio kvake s pripadajućim rozetama. Otuđene predmete, većinom od mesinga, potom je prodao kao sekundarnu sirovinu.

Prema dosad utvrđenom vlasnici stanova i zgrada sveukupno su oštećeni za najmanje 2.600 kuna. Dodajmo ovome i da je PU istarska priopćila kako su u Bujama uhitili 27-godišnjaka i 28-godišnjaka koje sumnjiče za tešku krađu. Sumnja se da su 15. studenoga, iz ruševne crkve u naselju Kuberton, na području općine Grožnjan, otuđili dvadesetak kamenih ploča, čime su župu oštetili za nekoliko tisuća kuna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
22:07 29.11.2017.

Zbilja neobično da je Krešo Blaupunkt sada prešao i na lustere.