PLES OLUJA

Neobičan i rijedak fenomen iznenadio stručnjake: Gužva u tropima!

Foto: Severe Weather Europe
Neobičan i rijedak fenomen iznenadio stručnjake: Gužva u tropima!
04.12.2019.
u 23:07
Dva najsjevernija sustava najsnažnija su i očekuje se da će postupno slabjeti. Treći sustav trebao bi postupno jačati dok se polako kreće prema jugu, a ima potencijal da krajem ovog tjedna pogodi Madagaskar
Pogledaj originalni članak

Prilično rijetka tropska aktivnost odvija se na zapadnom dijelu Indijskog oceana, gdje se pet tropskih sustava razvilo se ili se još razvijaju, a može ih se pratiti uživo pomoću satelita, piše stranica Severe Weather Europe.

NASA-ina satelitska snimka pokazuje kolika je "gužva" na zapadu oceana, gdje se može vidjeti pet tropskih sustava istovremeno. 

Dva najsjevernija sustava najsnažnija su i očekuje se da će postupno slabjeti. Treći sustav trebao bi postupno jačati dok se polako kreće prema jugu, a ima potencijal da krajem ovog tjedna pogodi Madagaskar. Četvrti sustav, očekuje se, prerast će u tropsku oluju do sutra i onda također krenuti prema jugu, no trebao bi ostati na otvorenim vodama, to jest ne zaprijetiti kopnenim područjima.

Peti sustav nalazi se južno od Šri Lanke i još uvijek se razvija, no mogao bi također postati tropska oluja u Arapskom moru.

VIDEO Zaton: More nakon nevremena na obalu izbacilo velike količine otpada:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.